Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A NINS în septembrie, la munte! Meteorologii anunţă scăderi considerabile ale temperaturilor

Fenomenele din ultimele zile dau peste cap orice ştiam despre vremea de septembrie în România!  Muntele este deja alb.

de Redactia Observator

la 23.09.2017 , 19:26

Fenomenele din ultimele zile dau peste cap orice ştiam despre vremea de septembrie în România!  Muntele este deja alb. A nins în ultimele ore ca de început de iarnă. Cei care au ajuns pe creste au făcut chiar şi om de zăpadă. Iar pe Transfăgărăşan au fost scoase utilajele de deszăpezire. Suntem încă sub avertizare meteo în întreaga ţară. Unde nu a nins, a plouat. În oraşe, e mai frig cu peste 10 grade Celsius faţă de acum câteva zile. Iar la noapte vor şi doar cinci grade.

Pământul e îngheţat bocnă. Vântul suflă deja cu putere. Pe creste, loveşte şi cu 70 de kilometri pe oră. Iubitorii de iarnă au strâns suficientă zăpada pentru a-şi bucura copiii. Abia ieşiţi din vară, au un peisaj ca de Crăciun. 

Oficial, pe Transfăgărăşan nu se va mai circula de la 1 octombrie. Însă, utilajele de deszăpezire au fost puse deja la treabă de astăzi. Au fost şoferi care au făcut cale întoarsă. S-au temut că vor avea probleme, mulţi au încă maşinile echipate ca de vară. Iar la munte, sub stratul abia depus de ninsoare, este gheaţă. 

Vezi și

Au fost 0 grade la Bâlea. La Vârful Omu, -2. Toată ţara este sub avertizarea meteorologilor, până aproape de miezul nopţii. Iar astfel de episoade reci se vor repeta curând. 

Pe acelaşi subiect

Iată cum a fost week-end-ul trecut pe litoral. Era ceaţă, fenomen obişnuit în septembrie, însă turiştii încă stăteau la plajă, în costum de baie. Astăzi, sunt îmbrăcaţi bine şi doar cei curajoşi fac o baie. În ultimele zile în România, am trecut de la fenomene extreme, la răciri bruşte. 

În zona Giurgiu, de pildă, am început săptămâna cu 38 de grade Celsius. Astăzi, au fost 24. Şi trebuie să ne pregătim de o noapte rece. Vor fi cinci grade la Miercurea Ciuc. 8 la Braşov. Doar cu puţin mai cald la Oradea sau la Cluj-Napoca. 

În Timişoara, termometrele vor arăta 10 grade Celsius. În Bucureşti, doar cu un grad mai mult. În Constanţa vor fi 14 grade, pentru că este oraşul de lângă Marea Neagră, o mare care se răceşte greu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » A NINS în septembrie, la munte! Meteorologii anunţă scăderi considerabile ale temperaturilor