ANM a modificat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în octombrie

Publicat: 11.09.2018, 20:21.
Actualizat: 11.09.2018, 20:37

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, respectiv pentru intervalul 10 septembrie - 8 octombrie 2018.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, respectiv pentru intervalul 10 septembrie - 8 octombrie 2018.

Față de prognoza inițială, ANM anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în intervalul 17 – 24 septembrie 2018.

De asemenea, vremea în prima săptămână din octombrie va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu temperaturi ridicate în sud-vest și nord-vest.

Citește și:

Iată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni:

Vremea 10 – 17 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

Precipitațiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului, exceptând jumătatea de vest a țării, unde tendința va fi deficitară, dar și extremitatea de est și sud-est a teritoriului, unde acestea pot fi excedentare.

Vremea 17 – 24 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu abateri mai mari, local în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații, cel mai probabil, se vor situa în general în limitele normale ale perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând partea de vest – nord-vest a teritoriului unde este posibil ca acestea să fie deficitare.

Vremea 24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii ale perioadei este posibil să se situeze peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării, dar cu o probabilitate mai mare în sud-vest și nord-vest.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor, posibil cu o tendință excedentară local la munte.

Vremea 1 – 8 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologic ă a s ăptămânii în cea mai mare parte a țării.

Potrivit ANM, regimul pluviometric, în cea mai mare parte a țării, se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.