Antena Meniu Search
x

Zăpada mieilor a albit munţii

Credeaţi că a trecut iarna? Doar în calendar. În Harghita şi Suceava puteai jura ieri că eşti în mijlocul iernii. Zăpada mieilor, cum e numită în popor, nu i-a deranjat pe oameni. Dimpotrivă, unii s-au plâns că-i prea puţină şi nu pot coborî din nou pe pârtie cu placa sau schiurile.

Vezi și

 Cu două săptămâni înainte de Paşte, munţii din Harghita au fost acoperiţi cu zăpadă. A nins abundent ieri, iar termometrele au arătat minus 1 grad.

Dar nici frigul, nici zăpada nu i-a speriat pe turişti. Ba chiar au fost destui care s-au rugat să ningă cât mai mult. Doar doar vor putea să se mai dea o dată cu placa. Localnicii din Harghita Băi sunt obişnuiţi cu zăpada mieilor. Au fost dăţi în care a nins chiar şi în luna mai.

În Suceava nimeni nu se mai aştepta însă la ninosare. Fulgi pe parbriz, zăpadă pe copaci. Dacă ar fi ieşit şi utilajele de deszăpezire pe şosele puteai jura că e mijlocul lui ianuarie, nu începutul lui aprilie. Oamenii au ieşit cu umbrelele, pe stradă, deşi un fular le-ar fi fost mai folositor.

La Suceava, termometrele au arătat un grad cu plus. În Bucureşti a fost o temperatură ceva mai mare, dar vântul i-a făcut pe cei care au ieşit afară să simtă tot un grad.

Meteorologii au două veşti: una bună şi una rea. Cea rea e că weekendul se va termina la fel de urât cum a început. Cu ninsori în nord şi la munte. Vestea bună e că de mâine se întoarce primăvara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri sociale » Zăpada mieilor a albit munţii