Antena Meniu Search
x

Zeci de familii din Constanţa îşi culcă copiii noaptea în parcările subterane ale supermarketurilor

Zeci de familii sunt în pragul de a-şi abandona casele, din cauza vecinilor care dau petreceri zgomotoase. Oamenii spun că muzica răsună toată ziua într-un cartier din Cumpăna,  judeţul Constanţa. Petrecăreţii nu ar fi doar zgomotoşi, ci şi violenţi.

de Redactia Observator

la 07.07.2019, 22:24

Vezi și

Zeci de familii sunt în pragul de a-şi abandona casele, din cauza vecinilor care dau petreceri zgomotoase. Oamenii spun că muzica răsună toată ziua într-un cartier din Cumpăna,  judeţul Constanţa. Petrecăreţii nu ar fi doar zgomotoşi, ci şi violenţi. Motiv pentru care unele familii se tem să depună plângeri. Şi ajung să plece noaptea cu copiii de acasă. O lege nouă ar putea aduce liniştea. 

Este o zi obişnută în cartierul Dealul Spirii din Cumpăna, judetul Constanta. Localnicii se simt terorizaţi de romii care au propriul festival de muzică. 

Cei care şi-au înfruntat vecinii zgomotoşi sustin că au fost ameninţaţi. Şi au ajuns să plece cu copiii de acasă. Unii dorm noaptea în maşină.

Ovidiu Vintu, localnic: "S-au urcat pe gard, au început să mă ameninţe, că mă împuşcă şi că-mi taie burta cu cuţitul. Au ieşit vecinii şi s-au potolit. Am ajuns să ne luăm copiii şi să-i culcăm prin parcările subterane ale supermarketurilor."

Pe acelaşi subiect

Autorităţile locale spun au primit sesizări doar pe reţelele de socializare. Scandalagiii au fost chemaţi la o şedinţă. Şi s-au dat şi amenzi, care nu au fost încă platite.  

Zgomotul în orele de odihnă ar putea aduce amenzi uriaşe. O lege nouă a fost trimisă la promulgare. 

Petrecăreţii care nu-şi respectă vecinii ar putea primi sancţiuni de 3.000 de lei. Acum, cea mai mare amendă este de  500 de lei. Cei care nu vor plăti, ar putea fi obligaţi să facă între 70 şi 120 de ore de muncă în folosul comunităţii. 

Cu o amendă şi mai mare se vor alege cei care organizează petreceri private la cort sau pur şi simplu în aer liber, iar invitaţii vor deranja locatarii din zonă - între 3000 şi 6000 de lei sau 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. 

Toate aceste sancţiuni drastice se vor aplica, doar dacă poliţia va fi chemată de mai multe ori la aceeaşi locaţie, într-un interval de 24 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zeci de familii din Constanţa îşi culcă copiii noaptea în parcările subterane ale supermarketurilor