Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de prichindei la Olimpiada naţională a preşcolarilor, susţinută de Fundaţia Dan Voiculescu

Peste 60 de prichindei de la o grădiniţă din Capitală şi-au testat cunoştinţele la singura olimpiadă dedicată exclusiv preşcolarilor de la noi.

de Redactia Observator

la 16.02.2018 , 08:53

Peste 60 de prichindei de la o grădiniţă din Capitală şi-au testat cunoştinţele la singura olimpiadă dedicată exclusiv preşcolarilor de la noi. Cei mici au rezolvat jocuri logice, dar şi de memorie. Iar probele nu i-au pus deloc în dificultate, ba chiar au terminat rapid testările.

Concursul naţional al preşcolarilor atrage sute de participanţi în fiecare an. Micuţii sunt dornici să le arate părinţilor că pot deveni premianţi. Anul acesta a fost rândul copiilor de la grădiniţa numărul 44 din Bucureşti. 

NELA BĂRBULESCU, directorul Grădiniţei nr. 44

Vezi și

Olimpiadele preşcolarilor sunt binevenite şi în grădiniţă, să testeze nivelul de cunoştinţe ale copiilor, să vedem unde suntem şi unde putem ajunge, cât de bine sunt pregătiţi cei mici şi cât de bine pregătite sunt cadrele didactice.

Exerciţiile de logică, de creativitate şi de atenţie din concurs au fost special concepute pentru prichindei. 

Unic în România, concursul naţional este adresat copiilor cu vârste cuprinse între trei şi şase ani. Se urmăreşte astfel evaluarea obiectivă a nivelului de dezvoltare educaţională, emoţională, dar şi descoperirea copiilor supradotaţi intelectual.

SABINA GROSOSIU, psiholog:

Le dezvoltă apetitul pentru competiţie, pentru că sunt puşi într-o sarcină ca ei să vadă cum se poziţionează unul faţă de celălalt. Şi atunci sunt dispuşi să dea cât mai mult din ceea ce ştiu şi scot cât mai mult potenţialul pe care îl au.

Evenimentul este susţinut de Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi se desfăşoară lunar, pe trei categorii de vârstă. Orice grădiniţă care vrea să participe se poate înscrie pe site-ul Fundaţiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Zeci de prichindei la Olimpiada naţională a preşcolarilor, susţinută de Fundaţia Dan Voiculescu