Antena Meniu Search
x

Zeci de români, sclavi în Italia

54 de muncitori români şi bulgari au fost eliberaţi de poliţiştii italieni dintr-o fabrică de conserve din sudul Italiei, transformată într-un adevărat lagăr de muncă forţată

Vezi și

 Cu toţii plecaseră în Italia cu speranţa pentru o viaţă mai bună, dar au ajuns sclavii unor afacerişti fără scrupule. Cinci indivizi, doi italieni şi trei bulgari, au fost arestaţi iar doi români şi o italiancă sunt, şi ei, urmăriţi penal.

Chiar şi poliţiştii au fost uimiţi de ceea ce au descoperit când au făcut o descindere la fabrica situată într-o zonă rurală izolată, în apropiere de Foggia. Zeci de bărbaţi şi femei erau obligaţi să muncească la sortarea şi prelucrarea legumelor, chiar şi 12 ore pe zi.

Erau plătiţi "la bucată" şi, după o zi întreagă de muncă, se alegeau cu cel mult 15 euro. Ca să nu piardă timp, câteva femei erau nevoite să lucreze ţinându-şi bebeluşii în braţe. Totul, în condiţii străine de orice norme de igienă şi siguranţă, care le-au amintit poliţiştilor italieni de infernul lui Dante.

Nici românii, nici bulgarii nu aveau permise de muncă în regulă iar exploatatorii lor profitau din plin de acest lucru. În fiecare dimineaţă, muncitorii erau aduşi la fabrică în camioane pentru vite. Unii îşi luau cu ei şi copiii deoarece nu aveau cui să-i lase în grijă.

La descindere, în incinta fabricii au fost găsiţi vreo zece copii, niciunul mai mare de trei ani. Cu toate precauţiile stăpânilor, prezenţa lucrătorilor străini nu le-a scăpat agenţilor care patrulau prin zonă. Poliţia a deschis o anchetă cu numele de cod "Saturn", finalizată prin descinderea care a pus capăt calvarului.

Fabrica a fost închisă iar cinci indivizi, italieni şi bulgari, au fost arestaţi. Ei sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat pentru exploatarea muncitorilor. Doi români, acuzaţi de acelaşi delict, rămân, deocamdată, în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de români, sclavi în Italia