Antena Meniu Search
x

Zile și nopți albe în România

România arată şi acum ca un imens deşert alb. Mii de oameni sunt izolaţi în nămeţi în satele sufocate de zăpada şi ger. Întreaga noapte, tancurile armatei şi salvările pe şenile au încercat să ajungă la cei care aveau cu disperare nevoie de ajutor

Vezi și

Întreaga noapte, viforul a biciuit zonele deja sufocate de zăpadă. La Smeeni, în judeţul Buzău, spitalul de Boli Cronice a fost sub asediul iernii.

Situaţia a fost critică şi la Constanţa. O tânără de 18 ani, cu dureri îngrozitoare de cap, a fost adusă de la 60 de kilometri distanţă cu şenilata.

Mai multe maşini au rămas blocate în nămeţi de 2 metri în aproapiere de localitatea Gura Dobrogei. Armata a plecat cu tancul după oameni să-i salveze. O bătrână a simţit că i se opreşte inima după ce a tremurat cu orele de frig şi de frică.

Un şofer nu a mai putuţ ţine controlul şi a intrat în nămeţii de zăpadă. A preferat să-şi abadoneze maşina în câmp decât să-şi pună viaţa în pericol.

Toate drumurile care duc spre Tulcea sunt în continuare închise. Degeaba au încercat şoferii să-i înduplece pe poliţişti.

Sunt oameni care plâng în zăpadă de multă vreme.

Poliţiştii din Tulcea acţionează în acest moment în 50 de localităţi şi opresc maşinile. Toate ieşirile din Tulcea sunt blocate.

Şi drumurile din Brăila au fost închise de codul roşu.

La Smeeni şi Vadu Paşii, două localităţi din Buzău, oamenii abia şi-au făcut curaj să iasă în prag.

Cel mai greu le-a fost bătrânilor, care abia şi-au dat zăpada din faţa uşilor. Bieţii oameni au crezut că le-a venit sfârsitul şi nimeni nu îi va scoate din casele îngropate în zăpadă.

În urmă cu 2 ani, oamenii au mai fost greu încercaţi de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zile și nopți albe în România