Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ziua Brioșelor, cea mai dulce sărbătoare, a ajuns şi în România

Cu aromă de ciocolată sau lămâie şi ornate cu o cremă fină de zmeură sau bezea. Orice am alege, o brioşă are darul de a ne face, pur şi simplu, ziua mai frumoasă. Dacă românii au descoperit abia de câţiva ani acest desert, în alte ţări există o adevărată industrie.

de Redactia Observator

la 18.10.2019 , 21:26

Cu aromă de ciocolată sau lămâie şi ornate cu o cremă fină de zmeură sau bezea. Orice am alege, o brioşă are darul de a ne face, pur şi simplu, ziua mai frumoasă. Dacă românii au descoperit abia de câţiva ani acest desert, în alte ţări există o adevărată industrie. Sărbătorim, astăzi, Ziua internaţională a brioşelor, într-un laborator unde am aflat secretele cofetarilor care au ridicat o simplă prăjitură la rang de artă. 

Andreea este violonistă şi a învăţat să facă brioşe în America, unde a locuit timp de doi ani. Acolo a descoperit secretul unui blat pufos şi moale în acelaşi timp. 

Cu lecţiile învăţate, s-a întors în ţară, unde a deschis o cofetărie în centrul Timişoarei. Pe lângă clasica reţetă cu făină, ouă, puţin praf de copt şi zahăr, aluatul este înmiresmat cu ciocolată, unt de arahide, cocos sau morcovi. 

Vezi și

Decorate apoi după imaginaţie, brioşele sunt ideale pentru un moment de răsfăţ, alături de o cafea bună. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preţul unei astfel de plăceri nevinovate ajunge la 10 lei. Atenţie însă! O singură brioşă are între 100 şi 300 de calorii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Brioşele au o istorie îndelungată, fiind cunoscute în toată lumea sub numele de "muffins" sau "cupcakes". 

Acest minunat desert a apărut în SUA, în secolul 18, când Amelia Simmons a publicat într-o revistă o reţetă de prăjitură pe care să o coci într-o cană. 

A devenit mai popular în 2011, datorită unor seriale. Astăzi, americanii sărbătoresc Ziua brioşelor de ciocolată, iar această cofetărie se aşteaptă să vândă câteva mii. 

Sunt atât de apreciate în Statele Unite, încât o companie a lansat în Los Angeles primul automat de brioşe, alimentat în fiecare zi cu prăjituri proaspete. Iar sărbătoarea dulce s-a rostologit, de-a lungul timpului, în întreaga lume. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Ziua Brioșelor, cea mai dulce sărbătoare, a ajuns şi în România