Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ziua Imnului National, enigma pentru romani

Astazi este Ziua Imnului National, insa pentru majoritatea romanilor este o zi ca oricare alta. Daca americanii si francezii isi venereaza simbolurile nationale, noi romanii le ignoram, ori le uitam

de Redactia Observator

la 29.07.2013 , 20:19

Ziua imnului national a fost sarbatorita si azi, la Cercul Militar din Capitala, in prezenta ministrului apararii, Ghorghe Dusa si al ministrului de interne, Radu Stroe.

In fiecare an in 29 iulie sarbatorim Ziua Imnului de stat al Romaniei. La originea Imnului National se afla poemul patriotic "Un rasunet" de Andrei Muresanu, iar melodia ii apartine lui Anton Pann. Daca unii targumureseni mai au dificultãþi atunci cand vine vorba de titlu, foarte putini stiu cui aparin versurile si muzica.

Ziua de 29 iulie a fost desemnata, in 1998, Ziua Imnului Naþional al Romaniei - „Desteapta-te, romane!", simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848.

Vezi și

Imnul a fost cantat pentru prima data in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumatate de secol, „Desteapta-te, romane!" a fost ales imediat dupa Revolutia din Decembrie 1989 imnul national al Romaniei, fiind consacrat prin Constitutia din 1991. In ceea ce priveste versurile si muzica, putini romani stiu cui le apartin.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Ziua Imnului National, enigma pentru romani