Antena Meniu Search
x

Ziua Micii Uniri s-a sărbătorit în avans într-o şcoală din Bistriţa-Năsăud

Aproape 500 de elevi au format, în curtea Şcolii Mihai Eminescu, din Bistrița Năsăud, un imens tricolor uman. Apoi s-au prins într-o Horă a Unirii.

Vezi și

Aproape 500 de elevi au format, în curtea Şcolii Mihai Eminescu, din Bistrița Năsăud, un imens tricolor uman. Apoi s-au prins într-o Horă a Unirii. Iar în Argeş s-a celebrat Centenarul Marii Uniri. Flacăra Centenarului, care va ajunge pe 1 Decembrie la Alba Iulia, a fost aprinsă la Muzeul Golesti. Lumina a fost depusă apoi pe biroul regelui Carol I.

De la "Flacăra Centenarului Marii Uniri", sfinţită de un sobor de preoţi, s-a aprins mai întâi o făclie, apoi alta.

A fost startul fastuos ale evenimentului la care au participat reprezentanți ai bisericii, ai mediului academic și autorități locale. Dar şi elevi de la mai multe şcoli din judeţ.

La final, cu toţii s-au prins într-o Horă a Unirii.

Ştefan Dumitrache, istoric: "Mica Unire, de fapt o Mare Unire, pentru că reprezintă prima exprimarea voinţei a a cestui popor de a trăi împreună în jurul unor imortante idealuri. Unirea de la 1859, realizată la 24 ianuarie 1862, pt că atunci putem vb de unire deplină, înseamnă temelia României Moderne."

Flacăra Centenarului s-a aprins, deloc întâmplător, la Muzeul Goleşti. Acesta găzduiește tronul pe care au stat regii României, dar și biroul lui Carol I, pe care s-au semnat primele decrete regale. Pe el a fost aşezată lumina sfântă. 

Ziua Unirii s-a sărbătorit în avans şi într-o şcoală din Bistriţa-Năsăud. Cei aproximativ 500 de elevi din clasele 1-8 ai Şcolii Mihai Eminescu s-au strâns în curtea interioară şi au format un mare steag naţional, cu trupurile lor.

Evenimentul s-a încheiat cu o uriaşă horă a unirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Ziua Micii Uniri s-a sărbătorit în avans într-o şcoală din Bistriţa-Năsăud