Antena Meniu Search
x

Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului de sân, aniversată și în România

Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului de sân este marcată astăzi, în întreaga lume! Boală poate fi învinsă, spun medicii, care îndeamnă femeile să meargă la un control. Flacăra speranţei este aprinsă în mod simbolic în această seară, în mai multe oraşe din ţară.

de Redactia Observator

la 01.10.2019, 22:04

Vezi și

Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului de sân este marcată astăzi, în întreaga lume! Boală poate fi învinsă, spun medicii, care îndeamnă femeile să meargă la un control. Flacăra speranţei este aprinsă în mod simbolic în această seară, în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, Palatul Ministerului Agriculturii este iluminat în roz.

Iată-ne la cea de-a 19-a ediţie a iluminării in roz - simbol al luptei impotriva cancerului de sân. Este o dublă sărbătoare căci anul acesta Fundaţia Renaşterea împlineşte şi 18 ani de activitate dedicată campaniei pentru Sănătatea Femeii.

Am urmărit momentul iluminării Palatului Ministerului Agriculturii, dar acestui demers s-au alaturat mai multe instituţii din Bucureşti, dar şi din ţară.

Cum prima zi a lunii octombrie este, la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân trebuie să vorbim un pic despre statistici.

Din nefericire, nu sunt îmbucurătoare. În România, mai puţin de 10% din noile cazuri sunt diagnosticate în fază incipientă.

Iar, în lume, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza cancerului la sân.

Există însă şi o veste bună. Medicii spun că, depistată din vreme, această boală poate fi învinsă. Asta însă doar dacă femeile merg din timp la control.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului de sân, aniversată și în România