Antena Meniu Search
x

Ziua Tatălui, sărbătorită pe 12 mai. Puțini români știu însă de ea

Sărbătorită cu precădere în Statele Unite şi adoptată în urmă cu nouă ani şi în România, Ziua Tatălui este încă un mister pentru mulţi bărbaţi cu copii din ţară.

de Redactia Observator

la 12.05.2019, 22:28

Vezi și

Sărbătorită cu precădere în Statele Unite şi adoptată în urmă cu nouă ani şi în România, Ziua Tatălui este încă un mister pentru mulţi bărbaţi cu copii din ţară. Chiar dacă, conform ultimelor date, numărul bărbaţilor care intră în concediu de creştere a copilului e din ce în ce mai mare.

Sărbătorită oficial pentru prima dată în România pe 9 mai, 2010, Ziua Tatălui trece în continuare nevăzută chiar şi pe lângă cei mai dedicaţi tătici. De nouă ani, a doua duminică a lunii mai le este dedicată lor.

La fel de puţin cunoscut este şi faptul că, oficial, Ziua Mamei este sărbătorită în prima duminică a lunii mai, chiar dacă tradiţional, mamele primesc mulţumiri pe 8 Martie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Numărul bărbaţilor care intră în concediu după naşterea copilului creşte, în fiecare an. Sunt peste 32 de mii de taţi români care au făcut această alegere. Copiii care au taţi implicaţi se dezvoltă mai repede, au rezultate mai bune la şcoală şi mai puţine probleme de comportament, arată studiile. Ziua Tatălui este sărbătorită în alte 107 ţări din întreaga lume, însă, în date diferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ziua Tatălui, sărbătorită pe 12 mai. Puțini români știu însă de ea