Antena Meniu Search
x

Video Zonele în care oamenii depăşesc frecvent vârsta de 100 de ani. Secretele longevităţii 

Tinereţea fără bătrâneţe, este una din temele poveştilor noastre. Un ideal imposibil de atins. Sunt însă zone unde oamenii depăşesc frecvent vârsta de 100 de ani.

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 14:45

Vezi și

În primul rând, trebuie să ştiţi că aceste locuri din lume au fost numite de specialişti Zone Albastre. Sunt locuri unde speranţa de viaţă se apropie de 100 de ani, într-adevăr. Mai mult, calitatea vieţii e una deosebită pentru că locuitorii acestor zone trăiesc sănătoşi până la adânci bătrâneţi.

Foarte interesant, un numitor comun pe care am reuşit să-l identific este poziţionarea insulară sau deschiderea la mare şi un climat prietenos, fără variaţiuni foarte mari, de genul mediteranean, dacă doriţi.

Zonele în care speranţa de viaţă se apropie de 100 de ani

Cele 5 zone sunt Loma Linda, sud vestul Statelor Unite, foarte aproape de Pacific. Nicoya, Costa Rica, Marea Caraibelor, ceva mai aproape de noi, în Mediterană avem alte două astfel de locuri. Insula Sardinia şi Insula grecească Ikaria! Ultimul loc, în sudul arhipelagului japonez, insula Okinawa! Poate cea mai cunoscută zonă albastră nouă, tuturor.

Iar secretele longevităţii nu mai sunt tocmai secrete. Un stil liniştit de viaţă, lipsit de stres e vital, la modul propriu al cuvântului. Clima şi dieta sunt de asemenea importante. În plus la toate acestea se adaugă stilul de viaţă activ. Până la vârste înaintate! 

În America Centrală, la Nicoya, alimentaţia e bazată în principal pe legume, mai puţină carne. Aceşti oameni nici nu au nevoie de suplimente de vitamine, şi, la fel, din alimentaţie nu lipsesc cacaua, ciocolata naturală plină de antioxidanţi, orezul şi porumbul. Lipsa pesticidelor, a chimicalelor este deasemenea un factor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Zonele în care oamenii depăşesc frecvent vârsta de 100 de ani. Secretele longevităţii