Antena Meniu Search
x

Foto Alpinista Maria Dănilă a cucerit un vârf de peste 8.000 de metri din Himalaya. Mărturia româncei

Maria Dănilă, membru al Clubului Alpin Român din Brașov, a reușit o premieră românească feminină în Himalaya. Aceasta a cucerit vârful Annapurna I (8091 m). "Doar urcarea a durat vreo 17 ore", a transmis Dănilă.

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 18:46

O româncă a reușit să urce la peste 8.000 de metri, pe Vf. Annapurna din Himalaya. Aventura a durat 17 ore
O româncă a reușit să urce la peste 8.000 de metri, pe Vf. Annapurna din Himalaya. Aventura a durat 17 ore - Clubul Alpin Român - Brașov

"Maria Dănilă, membru la CAR Brașov, a reușit o premieră românească feminină în Himalaya - a reușit ascensiunea vf Annapurna I (8091 m). Ascensiunea a fost realizată cu suport serpa, oxigen suplimentar și folosind corzi fixe. Felicitări Maria Dănilă pentru această reușită", a transmis Clubul Alpin Român.

Potrivit postării de pe Facebook, Maria Dănilă a ajuns pe vârf pe sâmbătă, pe 15 aprilie.

"PS: un mesaj direct de la Maria <Pe 15 aprilie, în jur de 11:20, la puțin timp după rope fixing team, am ajuns și eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu serpas și oxigen. Ziua vârfului a fost foarte grea pt că am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6200m...și ultimele 3-400m am așteptat după rope fixing.. așa încât doar urcarea a durat vreo 17h>", se menționează în finalul postării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Alpinista Maria Dănilă a cucerit un vârf de peste 8.000 de metri din Himalaya. Mărturia româncei