Antena Meniu Search
x

Anca Todoni, marea speranţă a României la tenis, s-a oprit în optimi la Bogota

Anca Todoni, marea speranţă a României la tenis, s-a oprit în optimile finală ale turneului feminin de tenis de la Bogota (Columbia), competiţie dotată cu premii în valoare de 267.000 de dolari.

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 13:51

Anca Todoni este marea speranţă a României la tenis feminin
Anca Todoni este marea speranţă a României la tenis feminin - Profimedia
  • Anca Todoni, marea speranţă a României, are 19 ani şi forţează intrarea între cele mai bune 200 de jucătoare ale lumii.

Sportiva noastră, în vârstă de 19 ani, ocupanta locului 217 mondial, a cedat greu în faţa favoritei locale, Camila Osorio, locul 85 mondial şi cap de serie numărul 6 în competiţie.

A fost 7-6, 6-4 pentru Camila Osorio, la capătul unui duel care a durat două ore şi în care Anca Todoni a cedat în momentele decisive, în special din cauza lipsei de experienţă. Românca a avut 3-0 în tiebreak-ul primului set şi 3-2 şi serviciul în setul al doilea, dar nu a reuşit să fructifice momentele favorabile.

Prin calificarea în optimile de finală de la Bogota, Anca Todoni şi-a asigurat suficient de multe puncte încât să poată speră într-o accedere între cele mai bune 200 de jucătoare ale lumii.

Vă reamintim că, în primul tur al competiţiei, Anca Todoni a trecut, scor 4-6, 6-2, 6-4, de Lucrezia Stefanini, din Italia. Interesant este că Anca Todoni ajunsese pe tabloul principal de la Bogota după ce obţinuse două victorii în calificări, 6-4, 6-4 cu Ana Sofia Sanchez, din Mexic, şi 7-6, 6-4, cu Varvara Lepchenko, din Statele Unite ale Americii.

Irina Bara, a doua jucătoare din România prezentă pe tabloul principal de la Bogota, urmează să joace în faza sferturilor de finală cu legendara Sara Errani, din Italia. Irina a avut mult de tras în primele două tururi ale competiţiei: 2-6, 6-3, 6-4 cu Katarina Zavatska, din Ucraina, şi 3-6, 7-6, 6-4, cu Laura Pigossi, din Brazilia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Sport » Anca Todoni, marea speranţă a României la tenis, s-a oprit în optimi la Bogota