Antena Meniu Search
x

Arena din Ghencea va fi inaugurată în doar câteva săptămâni

Gazonul este aproape gata, scaunele roş-albastre sunt montate, iar nocturna a intrat deja în faza de teste.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.08.2020, 22:11

Vezi și
  • Autorităţile vor să inaugureze arena de aproape 90 de milioane de euro până la finalul lunii Septembrie.
  • Stadionul Arcul de Trumf este încă în proces de transformare. 

Este primul stadion din cele trei construite pentru Campionatul European de fotbal, care s-a amânat din cauza pandemiei. Dacă ar fi avut loc la timp, România ar fi trăit o mare ruşine.

La un an şi patru luni de la începerea lucrărilor, stadionul Ghencea este gata în proporţie de peste 90 la sută. Ar fi trebuit să vedem rezultatul cu două luni mai devreme, dar pandemia a scăpat România de ruşine. Iar amânarea Campionatului European de Fotbal le-a dat răgaz muncitorilor. Astăzi, i-am găsit pe gazonul abia pus.

Scaunele, în culorile roş albastre sunt deja instalate, la fel şi băncile echipelor de fotbal de pe marginea terenului. Noua arenă din Ghencea are o capacitate de peste 31 de mii de locuri. În interior, există şi un hotel pentru jucători, o sală de spa, un muzeu şi restaurante. 

Autorităţile vor să inaugureze arena de aproape 90 de milioane de euro până la finalul lunii Septembrie. În urmă cu doar câteva zile, s-au făcut inclusiv probe de sunet pentru cele 76 de difuzoare, iar nocturna arenei a fost aprinsă la capacitate maximă.

În schimb, stadionul Arcul de Trumf este încă în proces de transformare. 

Mica arenă găzduieşte puţin peste 8 mii de locuri şi a costat aproape 20 de milioane de euro. Aici va juca echipa naţională de rugby dar şi orice altă echipă sportivă îşi va permite să închirieze stadionul.

Arena de fotbal din Giuleşti mai are de aşteptat până la inaugurare. Gradenele au prins contur, iar muncitorii au reuşit să ridice şi stâlpii pe care se sprijină tribunele şi cele două peluze. Stadionul din Giulesti va fi inaugurat cel mai probabil anul viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Arena din Ghencea va fi inaugurată în doar câteva săptămâni