Antena Meniu Search
x

Australian Open 2021, bilanţul zilei: Ana Bogdan, eliminată rapid. Ashleigh Barty, liderul mondial, a făcut demonstraţie de forţă

Ana Bogdan, singura reprezentantă a României în meciurile de simplu de marţi de la Australian Open 2021, a rezistat doar 66 de minute în confruntarea cu Danielle Collins, din Statele Unite ale Americii.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.02.2021, 16:37

  • România a rămas cu doar două reprezentante în turneul de simplu feminin de la Australian Open 2021.
  • Basarabeanul Radu Albot a produs surpriza zilei în turneul de simplu masculin de la Australian Open 2021.

Ana Bogdan avea un ascedent moral faţă de adversara ei, câştigând singurul meci direct de până acum, însă nu a reuşit să profite de acest aspect.

Ba chiar s-a dovedit a fi lipsită de idei în faţa jocului în forţă al adversarei. Danielle Collins a câştigat 59 de puncte, dintre care 30 pe lovituri câştigătoare, şi s-a impus clar, scor 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat 66 de minute.

Ashleigh Barty, succes devastator în primul tur de la Australian Open 2021

Ashleigh Barty a câştigat clar meciul din primul tur de la Australian Open 2021

Ashleigh Barty a câştigat clar meciul jucat în primul tur la Australian Open 2021

Facebook Australian Open

Victoria obţinută de Danielle Collins în confruntarea cu Ana Bogdan nu a fost cea mai rapidă a zilei de la Australian Open 2021. Pentru că Ashleigh Barty, liderul mondial, a avut nevoie de doar 45 de minute pentru a se impune, cu un incredibil 6-0, 6-0, în confruntarea cu Danka Kovinic, din Muntenegru, locul 82 mondial.

Fără probleme s-au impus, în competiţia feminină, şi Karolina Plişkova (Cehia), a şasea favorită a competiţiei, 6-0, 6-2 cu Jasmine Paolini (Italia), sau Sofia Kenin (Statele Unite ale Americii), cap de serie numărul 4, 7-5, 6-4, cu Maddison Inglis (Australia).

Basarabeanul Radu Albot, surpriza zilei în turneul masculin de la Australian Open 2021

Radu Albot a produs o mare surpriză la Australian Open 2021

Basarabeanul Radu Albot a produs o mare surpriză la Australian Open 2021

Hepta

Dacă România nu se mai poate lăuda cu jucători de tenis prezenţi pe tabloul principal al unui Grand Slam, Republica Moldova are un nume care capătă din ce în ce mai multă consistenţă în circuit. Este vorba despre Radu Albot, locul 85 mondial, care marţi s-a întrecut pe sine şi a produs surpriza la Australian Open 2021.

Radu Albot l-a învins, cu 6-7, 6-0, 6-4, 7-6, pe spaniolul Roberto Bautista Agut, al 12-lea favorit al competiţiei. Basarabeanul şi-a egalat, deja, cel mai bun rezultat de la Australian Open, el oprindu-se în turul II la ediţia din 2019. De această dată, Albot are şanse să-şi îmbunătăţească rezultatul, următorul adversar al său urmând a fi Christopher O'Connell (Australia), locul 121 mondial şi un sportiv care a prins tabloul principal de la Australian Open 2021 graţie unui wild-card.

Nu a fost singura surpriză a zilei din turneul masculin. Belgianul David Goffin, favorit 13, polonezul Hubert Hurkacz, cap de serie numărul 26, sau britanicul Daniel Evans, favorit 30, au părăsit şi ei competiţia. Însă adevăraţii favoriţi ai competiţiei şi-au câştigat meciurile fără drept de apel. Spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, l-a executat scurt pe Laslo Djere (Serbia), 6-3, 6-4, 6-1, iar grecul Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 5, a pierdut doar patru game-uri cu veteranul francez Gilles Simon, 6-1, 6-2, 6-1, în timp ce rusul Daniil Medvedev, cap de serie numărul 4, a trecut de Vasek Pospisil (Canada), 6-2, 6-2, 6-4.

Ziua problemelor medicale la Australian Open 2021

Victoria Azarenka a avut probleme medicale în meciul jucat la Australian Open 2021

Victoria Azarenka a avut probleme medicale în meciul jucat la Australian Open 2021

Hepta

Ziua a doua de la Australian Open 2021 a fost şi una a problemelor medicale, totul culminând cu situaţia în care s-a aflat Viktoria Azarenka (Belarus), a 12-a favorită a competiţiei. Sportivei din Belarus i s-a făcut rău pe teren şi a solicitat intervenţia medicilor.

În ciuda problemelor avute, Viktoria Azarenka a găsit puterea necesară pentru a duce meciul la bun sfârşit chiar dacă, în final, a cedat, scor 4-6, 5-7, în confruntarea cu Jessica Pegula (Statele Unite ale Americii), locul 61 mondial.

Johanna Konta, din Marea Britanie, a 13-a favorită a competiţiei, a părăsit şi ea competiţia după ce a avut probleme medicale. Deşi câştigase, cu 6-4, primul set al confruntării cu Kaja Juvan (Slovacia), jucătoare venită din calificări, Johanna a abandonat în setul al doilea, la 2-0 pentru adversara ei.

Şi în circuitul masculin s-au înregistrat două abandonuri, însă vorbim de jucători mai slab clasaţi. Mario Vilella Martinez (Spania), locul 181 mondial, a abandonat în confruntarea cu Tomas Machac (Cehia), un alt jucător venit din calificări, în timp ce australianul Jordan Thompson, locul 49 mondial, nu a avut puterea necesară pentru a duce la bun sfârşit meciul cu norvegianul Casper Ruud, al 12-lea favorit al competiţiei.

Ce urmează la Australian Open 2021?

Simona Halep este favorită în meciul cu Ajla Tomljanovic din turul II de la Australian Open 2021

Simona Halep este favorită în meciul cu Ajla Tomljanovic, din turul II de la Australian Open 2021

Hepta

Ziua a treia de la Australian Open 2021 le readuce în prim plan pe Simona Halep şi Sorana Cîrstea, cele două reprezentante ale României care au obţinut calificarea în turul al II-lea. Sorana Cîrstea ar urma să intre prima pe teren, în jur de 04.00, ora României. Ea are meci greu cu Petra Kvitova (Cehia), ocupanta locului 8 mondial.

Simona Halep, a doua favorită a competiţiei, ar urma să intre pe teren în jur de 10.00, ora României. Simona este favorită în confruntarea cu Ajla Tomljanovic, din Australia, locul 72 mondial, însă duelul se anunţă a fi unul mult mai greu decât cel cu Lizette Cabrera, o altă reprezentantă a gazdelor, din primul tur.

Miercuri revedem la lucru şi alte nume grele din competiţie, precum Novak Djokovic (Serbia), Alexander Zverev (Germania), Dominic Thiem (Austria), surorile Serena şi Venus Williams (Statele Unite ale Americii), Bianca Andreescu (Canada), Naomi Osaka (Japonia) sau Garbine Muguruza (Spania).

Avem, însă, şi primele meciuri de dublu, ba chiar un duel 100% românesc la dublu feminin. Andreea Mitu şi Raluca Olaru dau piept cu Monica Niculescu şi Patricia Maria Ţig. Intră în focuri, la dublu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Australian Open 2021, bilanţul zilei: Ana Bogdan, eliminată rapid. Ashleigh Barty, liderul mondial, a făcut demonstraţie de forţă