Antena Meniu Search
x

Video Când poate veni răspunsul de la tribunal în cazul Simonei Halep. Scenariu optimist: românca ar putea juca la Roland Garros

Simona Halep face primii paşi pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Tenismena a contestat decizia de suspendare pentru dopaj la un tribunal sportiv independent, de la Londra. Acelaşi for a menţinut pedeapsa şi pentru Ilie Năstase, după ce ar fi jignit jucătoarele britanice în meciul de Fed Cup din 2017. Dubla câştigătoare de Grand Slam se va adresa şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

de Redactia Observator

la 31.10.2022, 14:11

Vezi și

Simona speră să scape de suspendare până în primăvară, pentru a reveni pe teren înainte de Roland Garros. Însă acesta este scenariul cel mai optimist. În primul rând, este greu de crezut că procesul va începe mai devreme de luna ianuarie. Apropiaţii Simonei ne-au spus că sportiva a cerut procedura accelerată şi un complet de trei arbitri acreditaţi: unul ales de Halep, al doilea de acuzare şi al treilea chiar de TAS. Validarea completului durează circa trei săptămâni.

Apoi, arbitrii pot cere probe suplimentare şi audierea unor martori. După completarea dosarului va fi stabilită data audierii, în cel mai bun caz la jumătatea lunii ianuarie. Simona va fi apărată atât de casa de avocatură din Bucureşti cu care lucrează de obicei, cât şi de o firmă specializată în litigii sportive din Lausanne, oraşul în care este sediul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Când poate veni răspunsul de la tribunal în cazul Simonei Halep. Scenariu optimist: românca ar putea juca la Roland Garros