Antena Meniu Search
x

Video Cât cheltuie o echipă de Formula 1™ anual, în medie. Prezentarea unui sezon spectaculos, ce se vede LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Formula 1™ începe la Antena 1. Marele Premiu din Bahrain deschide sezonul 2024, un an cu mai multe curse ca niciodată: 24. Calificările de mâine şi cursa de sâmbătă sunt în direct la Antena 1. Până atunci sunt trei sesiuni oficiale de antrenamente, care pot fi urmărite integral pe platforma AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 19:25

Vezi și

1950 este anul în care s-a născut fenomenul Formula 1™ Cursa de la Silverstone avea să schimbe lumea motorsport şi chiar întreaga industrie auto, care a preluat multe din invenţiile şi inovaţiile determinate de rigorile tehnice din Formula 1™. O competiţie de vis, în care vorbim doar de superlative: cele mai mari bugete, cele mai generoase salarii şi, bineînelese, cele mai rapide maşini.

Cât cheltuie o echipă de Formula 1™ anual, în medie

O echipă de Formula 1™ cheltuie, în medie, în fiecare sezon, 250 de milioane de euro. Septuplul campion mondial Lewis Hamilton câstigă anual 55 de milioane de la Mercedes, şi aici nu am pus nici un eurocent din colosalele contracte de publicitate, iar apropos de fascinaţia pentru viteză, monoposturile din Formula 1™, cu un motor de 1,6 litri hybrid V6, pot atinge 350 de km/h. Recordul îl deţine Juan Pablo Montoya - 372,6 km/h.

La nivel global, fiecare cursă este urmărită, în medie, de 80 de milioane de telespectatori. În total, peste 1.5 miliarde de oameni urmăresc anual Formula 1™. Iar media de spectatori pe circuit depăşeşte 300.000 de împătimiţi. Premisele pentru sezonul 2024 sunt excelente, mai ales ca vorbim de un sezon cu 24 de mari premii, un record în istoria Formula 1™.

La start sunt 20 de piloţi, 10 echipe şi 20.000 de cai putere. Olandezul Max Verstapen speră să-şi continue hegemonia. Pilotul de la Red Bull a câstigat anul trecut 19 din cele 20 de curse şi a obţinut al treilea lui titlu consecutiv, la o diferenţă de puncte record faţă de al doilea clasat. La ultimul sezon la Mercedes înainte de trecerea la Ferrari, Lewis Hamilton promite să se bată pentru recorduri, iar Oscar Piastri porneşte cu ambiţia de a readuce Mclaren în top, după bâlbele cu motorul de anul trecut. Fernando Alonso a urcat pe podium de 6 ori în primele 8 etape de anul trecut şi speră la un start şi mai bun la volanul lui Aston Martin. Nici Carlos Sainz nu poate fi scos din cărţi, mai ales că Ferrari i-a pus la dispoziţie un nou monopost. Dar suprizele pot apărea de oriunde. Este Formula 1 şi orice se poate întâmpla!

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Cât cheltuie o echipă de Formula 1™ anual, în medie. Prezentarea unui sezon spectaculos, ce se vede LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY