Antena Meniu Search
x

Câţi bani va primi David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial la înot

David Popovici este noua revelaţie a sportului românesc. Înotătorul de 17 ani a reuşit să cucerească în mai puţin de trei zile, două medalii de aur la Campionatele Mondiale organizate la Budapesta.

de Redactia Observator

la 23.06.2022, 14:16

David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta, iunie 2022
David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta - Profimedia

Înotătorul David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie. Popovici a obţinut la aceeaşi competiţie şi aurul la 200 m liber.

David Popovici, dublu campion mondial

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

După cele două victorii, întrebarea care stă pe buzele tot mai multor oameni este acum cea legată de suma pe care o va încasa sportivul în urma obţinerii titlului de dublu campion.

Pe acelaşi subiect

Înotătorul va primi pentru cele două medalii 21.000 de euro, standardul oferit. Exista posibilitatea ca Ministerul Sportului să dorească să crească această sumă, ceea ce s-a şi întâmplat. Astfel, Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va fi alocată înotătorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

"Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei", a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

David Popovici, prima reacţie după ce a devenit dublu campion mondial

David Popovici a declarat la TVR că este doar un puşti care înoată repede şi care inspiră oameni, după ce a devenit dublu campion mondial la 100 şi 200 metri liber.

"Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni", a spus David Popovici la TVR.

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate). David Popovici a fost desemnat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern sportivul anului în 2021, alături de el fiind desemnat sportivul anului şi Robert Glinţă. În 2021, la JO din Japonia, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber şi pe poziţia a şaptea, cea de 100 m liber, iar la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), el a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber.

În plus, la Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (cu nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Câţi bani va primi David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial la înot