Antena Meniu Search
x

Ce este elementul „halo”, care i-a salvat viata lui Guanyu Zhou in cursa de Formula 1 de la Silverstone

Accidentul din timpul cursei de Formula 1 de la Silverstone a dovedit de ce elementul “halo” a devenit o componentă vitală în construcţia monoposturilor, după ce i-a salvat viaţa lui Guanyu Zhou.

de Antonia Roşu

la 04.07.2022, 15:32

Ce este elementul „halo”, care i-a salvat viata lui Guanyu Zhou in cursa de Formula 1 de la Silverstone
Ce este elementul „halo”, care i-a salvat viata lui Guanyu Zhou in cursa de Formula 1 de la Silverstone - Profi Media

Pilotul chinez a scăpat cu viaţă în urma accidentului dramatic din cursa de la Silverstone, în care s-a rostogolit cu monopostul de mai multe ori în afara pistei, din debutul cursei. Guanyu Zhou a fost transportat de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri medicale. La scurt timp, pilotul de Formula 1 a scris pe Twitter că elementul „halo” a fost cel care i-a salvat viaţa.

„Halo” este o structură din titan, acoperită cu fibre de carbon, poziţionată deasupra capului piloţilor de Formula 1. Elementul este fabricat să reziste la orice impact puternic, ceea ce îi poate salva viaţa celui aflat în monopost în eventualitatea unui accident, precum cel suferit de Zhou în Marele Premiu al Marii Britanii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce avea Formula 1 nevoie de "halo"

Structura a fost introdusă în componenţa monoposturilor în anul 2018, cu scopul de a întări măsurile de siguranţă pentru piloţi. Decesul francezului Jules Bianchi din 2015, din Japonia, a determinat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) să caute noi moduri prin care să evite o altă tragedie pe circuit.

52 de piloţi au murit într-un monopost de Formula 1 din 1952 până astăzi. După moartea multiplului campion mondial, Ayrton Senna, in 1994, măsuri de securitate au continuat să fie introduse, fie la nivelul pistelor, fie la cel al automobilelor. Elementul „halo” este una dintre aceste măsuri care şi-a dovedit eficienţa în cursa de la Silverstone, de duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Ce este elementul „halo”, care i-a salvat viata lui Guanyu Zhou in cursa de Formula 1 de la Silverstone