Antena Meniu Search
x

Cine este Belinda Bencic, adversara Soranei Cîrstea din optimile de finală de la US Open

Sorana Cîrstea joacă, duminică seara, în optimile de finală de la US Open, ultimul Grand Slam de tenis al anului, adversară urmând a-i fi elveţianca Belinda Bencic.

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 12:41

Belinda Bencic este favorită în meciul cu Sorana Cîrstea de la US Open
Belinda Bencic este favorită în meciul cu Sorana Cîrstea de la US Open - Profimedia
  • Meciul dintre Sorana Cîrstea şi Belinda Bencic se joacă duminică seara.

Sorana Cîrstea, locul 30 mondial şi a 30-a favorită a competiţiei, ar urma să aibă un meci extrem de dificil împotriva jucătoarei din Elveţia. Belinda Bencic este locul 13 mondial şi a 15-a favorită a turneului american.

Interesant este că cele două jucătoare au avut parcurs similar până acum la US Open, cedând câte un set abia în meciul jucat în turul al III-lea. Sorana a trecut pe rând de Kayla Day (SUA, locul 93 mondial), 6-2, 6-3, de Anna Kalinskaya (Rusia, locul 89 mondial), 6-3, 6-4, şi de Elena Rybakina (Kazahstan, locul 4 mondial), 6-3, 6-7, 6-4.

Belinda Bencic a trecut pe rând de Kamilla Rakhimova (Rusia, locul 72 mondial), 6-2, 6-4, de Yuriko Miyazaki (Marea Britanie, locul 198 mondial), 6-3, 6-3, şi de Lin Zhu (China, locul 44 mondial), 7-6, 2-6, 6-3.

Sorana Cîrstea (33 de ani) şi Belinda Bencic (26 de ani) s-au întâlnit de trei ori în ultimii doi ani, iar Sorana a câştigat două dintre cele trei meciuri jucate. A fost 7-5, 6-2 la Melbourne, în februarie 2021, şi 6-2, 6-7, 6-4, la Cincinnati, anul trecut. Bencic a câştigat ultimul meci direct, 3-6, 7-5, 6-2, tocmai la ediţia de anul trecut a US Open.

Pe acelaşi subiect

Belinda Bencic, considerată cândva noua Martina Hingis

Născută şi crescută în Elveţia, Belinda Bencic a fost comparată, în urma cu câţiva ani, cu legendara Martina Hingis. Această presiune şi-a spus cuvântul asupra ei, iar Belinda încă nu a reuşit, cel puţin până acum, să-şi valorifice potenţialul la maxim.

La 26 de ani şi jumătate are în palmares doar două semifinale ale unor turnee de top, US Open 2019 şi Turneul Campioanelor 2019, dar şi o medalie de aur cucerită la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, când a învins-o în finală pe Marketa Vondrousova (Cehia), 7-5, 2-6, 6-3. De asemenea, Belinda Bencic a ajuns cel mai sus pe locul 4 mondial, în februarie 2020.

Comparativ, Martina Hingis reuşea, până la 26 de ani şi jumătate, să câştige cinci turnee de Grand Slam, trei Australian Open, câte un Wimbledon şi un US Open, Turneul Campioanelor de două ori şi să ajungă pe locul 1 mondial.

Belinda Bencic are şi ea, totuşi, câteva trofee cucerite printre care Canadian Open în 2015, după o finală cu Simona Halep, 7-6, 6-7, 3-0, abandon, sau Dubai Championships, în 2019, dar şi turnee câştigate la Eastbourne, pe iarbă, în 2015, la Moscova, pe hard, în 2019, sau la Charleston, pe zgură, în aprilie anul trecut, ceea ce o face o jucătoare competitivă indiferent de suprafaţa pe care se joacă un meci sau o întreagă competiţie.

Anul acesta, adversara Soranei Cîrstea a câştigat două turnee, ambele pe hard, la Adelaide şi la Abu Dhabi, iar acest aspect pare să-i confere un uşor avantaj înaintea duelului de duminică seara. Partida dintre Sorana Cîrstea şi Belinda Bencic ar urma să înceapă în jur de 19.30, ora României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Cine este Belinda Bencic, adversara Soranei Cîrstea din optimile de finală de la US Open