Antena Meniu Search
x

Meci de baseball între americani şi echipa României la Constanţa. Românii l-au câştigat

Dacă vorbim de baseball, cu siguranţă vă gândiţi la scenele din filmele americane cu arene pline, hotdog şi acele costume specifice sportului atât de străin nouă.

De Redactia Observator la 12.05.2019, 13:20
Vezi și

Dacă vorbim de baseball, cu siguranţă vă gândiţi la scenele din filmele americane cu arene pline, hotdog şi acele costume specifice sportului atât de străin nouă. Ei bine, militarii străini de la baza Kogălniceanu au vrut să ne reamintească de oină. că tot e sportul nostru naţional şi este. înrudit cu versiunea sa vestică. La Constanţa a avut loc un meci de baseball între americani şi echipa României, pe care, culmea, românii l-au câştigat.

Ca şi în cazul competiţiilor de peste ocean, partida desfăşurată pe stadionul Farul din Constanţa a început cu intonarea imnului. Lovitura de începere a dat-o campioana olimpică la gimnastică, Daniela Sofronie.

Daniela Sofronie, gimnasta: Sunt onorata, am avut ceva emotii in aruncarea mingii, dar recunosc ca am venit cu temele un pic facute de acasa. M-am uitat pe internet de anul trecut cum a aruncat Gica Hagi si am plecat pregatita.

Deşi meciul a fost amical, orgoliile au fost mari. Românii s-au prezentat cu prima reprezentativă, iar americanii cu jucători amatori, toţi soldaţi în armata Statelor Unite.

Meciul s-a jucat pentru trofeul Jackie Robinson. A fost primul sportiv de culoare care a jucat în Liga Profesionistă Americană de Baseball.

Costin Petcu, vicepresed federatiei romane de baseball: E un eveniment care promoveaza incluziunea si diversitatea pe langa sport si distractie incercam sa atragem copiii, sa atragem tineretul sa faca orice fel de sport.

Federaţia Română de Baseball şi Softball a luat fiinţă în 1990.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Meci de baseball între americani şi echipa României la Constanţa. Românii l-au câştigat