Antena Meniu Search
x

Cosmin Contra, despre VIITORUL echipei naționale: "Este un început de drum foarte bun. Fără sacrificii, nu putem să avem rezultate"

Antrenorul Cosmin Contra a obținut al doilea rezultat bun după preluarea naționalei României, scor 1-1, cu Danemarca, după victoria cu Kazahstan.

Antrenorul Cosmin Contra a obținut, duminică, al doilea rezultat bun după preluarea naționalei de fotbal a României, scor 1-1, cu Danemarca, în ultimul meci din Grupa E a preliminariilor CM-2018.​

Pe 5 octombrie, la primul meci pe banca tehnică a echipei naționale a României, Cosmin Contra a obținut o victorie, scor 3-1 (2-0), în fața selecţionatei Kazahstanului.

Cosmin Contra: Am crezut în noi până la sfârşit

Pe acelaşi subiect

După meciul cu Danemarca, în care românii au rămas în inferioritate numerică din minutul 63, după eliminarea lui Cristian Ganea, Cosmin Contra a declarat că România se află pe drumul cel bun și că jucătorii au crezut în ei până la final.

"Jucătorii au înţeles mesajul pe care l-am transmis. Este un început de drum foarte bun, acum sper ca ei să înţeleagă că fără astfel de sacrificii nu putem să avem rezultate. Dacă ei au atitudinea asta, pas cu pas sperăm să devenim din ce în ce mai cu încredere, să jucăm şi mai bine şi să avem rezultate foarte bune. Singurul lucru le-am transmis înainte de meci a fost să creadă în ei, au jucat cum le-am zis, ne-am bătut cu ei, am crezut în noi până la sfârşit, ne-au ieşit schimbările, Ţucudean a intrat foarte bine. Mă bucur pentru ei, i-am şi felicitat şi sper ca de-acum înainte asta să fie atitudinea. Suntem o echipă net inferiorară ca înălţime multor naţionale şi trebuie să compensăm printr-un joc dinamiic, prin sacrificiu. Am avut nişte momente de haos în apărare după golul egalizator dar am menţinut rezultatul", a declarat Contra.

Cosmin Contra a vorbit şi despre venirea lui Adrian Mutu la echipa naţională: "Vom vedea, nu ştiu ce post va avea, dar sunt sigur că va ajuta la fel cum a ajutat Lobi. Să fie el, să facă şcoala de antrenor, să antreneze şi să îi placă să fie antrenor. Dacă va dori apoi să fie selecţioner să dea Domnul..."

Cosmin Contra, despre viitorul echipei naționale

Contra consideră că la aceste două meciuri a convocat exact jucătorii cei mai în formă, "cu moralul foarte bun". "Jucătorii au prins repede ce am vrut de la ei. Am jucat doar cu Hoban închizător pentru că m-am gândit că Danemarca are presing agresiv. Ca să joci fotbal, trebuie să ai jucători care să știe să paseze. L-am simțit bun pe Stanciu la antrenamente și m-am gândit că se va conecta bine cu Budescu. S-a achitat bine de sarcini în prima repriză.

Nu am căutat în mod deosebit să debutez oameni azi, dar așa a decurs jocul, așa că i-am introdus și pe Țucudean, și pe Bancu, alături de Bălașa. Voi lua doar jucători în formă, nu mă interesează cum îi cheamă, au toți ușa deschisă", a spus Contra după meci. 

Mihai Stoichiţă: Acum, parcă avem un viitor

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, după ultimul meci al României din preliminariile CM, scor 1-1 împotriva Danemarcei, că este bucuros că tricolorii au dovedit că pot egala şi în inferioritate numerică şi naţionala pare să aibă viitor.

"Suntem bucuroşi că am dovedit că putem să egalăm şi în nouă jucători de câmp şi parcă avem un viitor. Este foarte important pentru moral, pentru campania viitoare. Ne-am jucat şansa. Nu ştiu dacă a fost 11 metri, parcă a fost, dar un pic forţat. E de lăudat atitudinea jucătorilor, pentru că nu au căzut după primirea golului, s-au dus peste ei şi am egalat. Sunt o echipă foarte bună Danemarca, ai noştri au fost inteligenţi. Este un bilanţ pozitiv al meciului", a spus Stoichiţă.

El crede că naţionala României se va califica la Campionatul European din 2020. "Suntem neliniştiţi pentru ce va fi, trebuie să realizăm ce ne-am propus. Avem un an de zile până la începutul următoarei campanii. Cred că da, România va merge la Euro-2020. Liniştea trebuie să i-o asigurăm noi lui Contra, siguranţa că poate să facă ceea ce crede el. Deocamdată demonstrează că poate să facă", a afirmat Stoichiţă.

Remiză pentru România în uUltimul meci din preliminariile CM-2018

Formaţia României a remizat, duminică, la Copenhaga, cu Danemarca, scor 1-1 (0-0), în ultima partidă din cadrul Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, tricolorii egalând prin Deac, în minutul 88, când se aflau în inferiortate numerică după eliminarea lui Cristian Ganea (minutul 63).

Fără şanse de calificare la turneul final după primele opt etape, România a ocupat locul 4 în grupă, după Polonia, Danemarca şi Muntenegru, acumulând doar 13 puncte în zece meciuri (trei victorii şi patru rezultate de egalitate şi trei înfrângeri).

Au marcat: Erikssen '60 (p) / Deac '88.

Cosmin Contra a trimis în teren următoarea echipă: Tătăruşanu - Bălaşa, Chiricheş, Grigore, Ganea - Hoban, Stanciu - Deac, Băluţă (Ţucudean '83), Budescu (Bancu '66) - Andone (Keşeru '70).

De partea celaltă, selecționerul Aage Hareide a jucat cu: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi – Kvist, Eriksen, Delaney – Poulsen (Schone '83), Bendtner (Dolberg '70), Sisto.

Clasament Grupa României

Reprezentativa Poloniei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a câştigat Grupa E a preliminariilor, din care a făcut parte şi România. Danemarca, ocupanta poziţiei secunde, va juca barajul pentru competiţia din Rusia.

În urma remizei cu România, danezii vor încheia între cele mai bune opt echipe de pe locul doi din grupele de calificare şi va juca la baraj pentru turneul final, la 9 şi 14 noiembrie.

Polonia a învins Muntenegru, scor 4-2, prin golurile marcate de Maczynski '6, Grosicki '16, Lewandowski '85 şi Stojkovici '87 (autogol), respectiv Mugosa '78 şi Tomasevici '83.

Danemarca a remizat cu România, scor 1-1, prin golurile marcate de Eriksen, din penalti, în minutul 60, respectiv Deac, în minutul 88.

În al treilea meci al grupei, Kazahstan şi Armenia au remizat, scor 1-1, prin golurile marcate de Turysbek '62, respectiv Mkhitarian '26.

Clasamentul final al grupei E este următorul:

1. Polonia - 25 puncte

2. Danemarca - 20 puncte

3. Muntenegru - 16 puncte

4. România - 13 puncte

5. Armenia - 7 puncte

6. Kazahstan - 3 puncte.

Următoarele competiţii la care va participa România sunt preliminariile Campionatului European din 2020 şi Liga Naţiunilor.

Arena Naţională din Capitală va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Euro-2020).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Cosmin Contra, despre VIITORUL echipei naționale: "Este un început de drum foarte bun. Fără sacrificii, nu putem să avem rezultate"