Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost Simona Halep depistată pozitiv cu Roxadustat. Anunțul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis

Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a explicat, într-un comunicat, că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în ambele probe biologice preluate la US Open.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 09:05

tenismena Simona Halep la Turneul de la Toronto
Cum a fost Simona Halep depistată pozitiv cu Roxadustat. Anunțul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis - Profimedia Images

"Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare de tenis de 31 de ani din România, a fost temporar suspendată în baza Articolului 7.12.1 din Programul Anti- Doping din 2022 (TADP). ITIA i-a trimis jucătoarei o notificare privind încălcarea pe 7 octombrie 2022, în baza Articolului 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în probele biologice) și în baza Articolului 2.2.

Halep, care este pe locul 9 WTA, a oferit o probă biologică în timp ce juca la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în alte două probe, proba A și proba B, iar analiza ulterioară a arătat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este pe Lista Interzisă a Agenției Mondiale Anti-Doping. Găsirea substanțelor interzise atrage obligativitatea suspendării provizorii.

Jucătoarea și-a folosit dreptul de a solicita analiza probei B, care a confirmat rezultatele analizei probei A. Cât timp este suspendată, jucătoarea nu este eligibilă să participe la competiții organizate oficial de către organizațiile ce guvernează acest sport", se arată în comunicatul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis.

Pe acelaşi subiect

Simona Halep a fost prinsă dopată cu Roxadustat: "Începe meciul vieții mele"

Simona Halep a anunțat, pe Facebook, că a fost depistată pozitiv la testul anti-doping cu substanța Roxadustat. Sportiva susține că este nevinovată și că abia acum începe "meciul vieții ei". Roxadustat, vândut sub numele de brand Evrenzo, este un medicament folosit în tratarea anemiei, care stimulează producția de hemoglobină și celule roșii.

"Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a venit ca șocul vieții mele. În întreaga mea carieră ideea de a trișa nici nu mi-a trecut vreodată prin minte, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații nedrepte, mî simt complet confuză și trădată. 

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată cu știință vreo substanță interzisă și am credința că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este despre titluri sau bani. Este despre onoare și o poveste de iubire pe care am avut-o cu tenisul în utlimii 25 de ani, a anunțat Simona Halep.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Cum a fost Simona Halep depistată pozitiv cu Roxadustat. Anunțul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis