Antena Meniu Search
x

Cupa Mondială 2018. Reuniune a reprezentanţilor celor 32 de echipe, la Soci. FIFA decide dacă foloseşte arbitraj video

Cupa Mondială 2018 se apropie cu paşi mari de start.

Cupa Mondială 2018. Reuniune a reprezentanţilor celor 32 de echipe, la Soci. FIFA decide dacă foloseşte arbitraj video

Cupa Mondială 2018 se apropie cu paşi mari de start. Responsabili ai celor 32 de selecţionate care vor participa în această vară la Mondialul din Rusia s-au reunit marţi la Soci pentru a evoca aspectele logistice ale turneului, în timp ce FIFA urmează să decidă sâmbătă utilizarea sau nu a arbitrajului video în timpul competiţiei.

Această reuniune este ultima a antrenorilor, medicilor, experţilor, delegaţilor selecţionatelor participante înaintea Cupei Mondiale de fotbal care va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie în Rusia.

Ea are ca scop explicarea detaliilor organizării logistice a Mondialului 2018 într-o ţară în care distanţele dintre cele locaţii constituie o veritabilă provocare.

Un alt subiect ţine de stadioane, unele dintre ele nefiind încă finalizate. "Nu ne dorim surprize. Nouă nu ne plac surprizele", a declarat pentru AFP selecţionerul portughez al echipei naţionale iraniene, Carlos Quieroz, înaintea debutului reuniunii, care va continua şi miercuri.

Cupa Mondială 2018. Sâmbătă se decide dacă se va folosi arbitrajul video

Orice ar fi, principala informare privind Mondialul 2018 este aşteptată sâmbătă, cu anunţul Board-ului FIFA în legătură cu utilizarea asistenţei video a arbitrajului (VAR) în timpul Mondialului.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a respins luni ideea utilizării VAR în Liga Campionilor în sezonul următor. "Nimeni nu ştie încă exact cum va decurge asta. Există încă multă confuzie", a explicat el.

Însă preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a afişat tot timpul ca un apărător al sistemului care poate fi utilizat în patru situaţii de joc: după un gol marcat, la o situaţie de penalty, pentru un cartonaş roşu direct sau pentru a îndrepta o eroare de identitate a unui jucător sancţionat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Sport » Cupa Mondială 2018. Reuniune a reprezentanţilor celor 32 de echipe, la Soci. FIFA decide dacă foloseşte arbitraj video