Antena Meniu Search
x

Galerie foto Daniil Medvedev a câştigat finala US Open, în faţa liderului mondial Novak Djokovic

Numărul 2 mondial Daniil Medvedev a câștigat duminică primul său titlu de grand slam, învingându-l pe numărul 1 mondial Novak Djokovic, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-4 în finala US Open.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 13.09.2021, 07:27

Medvedev a devenit al treilea campion rus la Grand Slam masculin la simplu. Tânărul de 25 de ani câștigă primul său titlu major în cea de-a treia încercare și devine cel de-al nouălea campion la US Open masculin la ultimii 14 ani, relatează CNN.

Medvedev devine, de asemenea, primul om de la Rafael Nadal în 2010 și al doilea de la Ivan Lendl în 1987 care a renunțat la un singur set pe drumul către titlul de simplu masculin US Open. El a mulțumit prietenilor, familiei și fanilor pentru că i-au dat energie pe parcursul săptămânii. El și-a încheiat discursul dorindu-i soției sale o aniversare fericită."În timpul turneului nu m-am putut gândi la un cadou sau ceva, dar dacă pierd, trebuie să mă gândesc la un cadou", a spus Medvedev la începutul meciului.

Medvedev l-a lăudat pe Djokovic pentru realizările sale

„Pentru mine, ești cel mai mare jucător de tenis din istorie”, a spus el. Djokovic a dat dovadă şi de fair-play duminică, spunând că Medvedev merita să câștige titlul de grand slam. „Îmi doresc să ai parte de extrem de multe victorii, multe altele mai marei, sunt sigur că vei fi din nou pe această scenă în viitor”, a spus el.

Pentru Medvedev, experiența sa din US Open din 2019 a fost o perioadă de urcușuri și coborâșuri.

În timpul unui meci, a fost amendat pentru comportament nesportiv și o obscenitate vizibilă. Drept urmare, a devenit un ticălos în ochii multor spectatori. Cu toate acestea, datorită personalității sale, a carismei și a jocului excelent,şi-a recâştigat publicul în următoarele runde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Daniil Medvedev a câştigat finala US Open, în faţa liderului mondial Novak Djokovic