Antena Meniu Search
x

David Popovici, primit cu flori și aplauze pe Otopeni. Campionul încheie anul 2022 cu 14 medalii cucerite

Reveniți în țară de la Mondialul în bazin scurt din Australia, David Popovici și colegii săi a fost întâmpinați cu aplauze pe aeroportul Otopeni

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 14:22

Vezi și

Popovici, Glință și Anghel au fost felicitați de oamenii care se aflau pe aeroport. Vicecampion mondial în Australia, la proba de 200 de metri, David Popovici, a câștigat tot la campionatele mondiale și europene și a doborât toate recordurile. 

David Popovici: Mi-am întrecut cu foarte mult așteptările, nu mă așteptăm să mai bat încă un record mondial de juniori. Am luat și o medalie și e un început foarte bun pentru înotul în 25 de metri, în bazin semiolimpic. A fost perfect, a fost un an perfect și mă bucur că l-am încheiat atât de frumos.

2022, un an fantastic pentru David Popovici

David Popovici încheie anul 2022 cu 14 medalii cucerite la cele cinci mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu ”dubla de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori. El este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber.

Din 20 iunie până pe 5 septembrie 2022, în mai puţin de trei luni, a cucerit 13 medalii – dintre care 4 de aur la seniori şi 7 la juniori, la patru dintre cele mai importante competiţii de înot din lume – Mondialele de seniori de la Budapesta (iunie), Europenele de juniori de la Otopeni (iulie), Europenele de seniori de la Roma (august), Mondialele de juniori de la Lima (august- septembrie). Duminică, la Melbourne, el a devenit vicecampion mondial şi la 200 metri liber în bazin scurt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » David Popovici, primit cu flori și aplauze pe Otopeni. Campionul încheie anul 2022 cu 14 medalii cucerite