Antena Meniu Search
x

De ce a căzut Novak Djokovic patru locuri în clasamentul ATP, deşi a câştigat Wimbledon

Campionul de la Wimbledon, Novak Djokovic, a "picat" patru poziţii în clasamentul mondial de tenis, după ce ATP a decis ca la acest turneu să nu se acorde puncte.

de Antonia Roşu

la 12.07.2022, 12:33

De ce a căzut Novak Djokovic în clasament după triumfului de la Wimbledon
De ce a căzut Novak Djokovic în clasament după triumfului de la Wimbledon - Profi Media

Jucătorul din Serbia a ajuns pe locul al şaptelea în clasamentul mondial de tenis, în ciuda victoriei de duminică împotriva lui Kyrgios. Este cea mai joasă poziţie pe care Djokovic o ocupă din 2007 până acum şi este o consecinţă a deciziei luate de organizaţia care gestionează tenisul de a nu acorda puncte în acest an, relatează The Guardian.

Hotărârea a fost luată ca urmare a războiului din Ucraina şi a faptului că Wimbledon a interzis participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus la această ediţie a turneului. Totuşi, cum această măsură ar fi încurajat discriminarea şi ar fi subminat regulamentul care susţine că fiecare jucător are dreptul de a participa în funcţie de merit, indiferent de naţionalitate, ATP a hotărât să elimine punctele din această ediţie.

Novak Djokovic a început anul ca lider de clasament. Însă, acesta a fost nevoit să cedeze poziţia când nu a reuşit să îşi apere titlul câştigat cu un an în urmă, fiind deportat înainte de Open-ul Australiei, pentru refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19. Acestuia i-au fost retrase 2000 de puncte.

Victoria la Wimbledon nu se consemnează în clasament

Un alt exemplu este Elena Rybakina care ar fi trebuit să urce de pe poziţia 23 până pe 6, în clasamentul feminin, după câştigarea finalei. Totuşi, această măsura controversată de renunţare la puncte a fost benefică pentru unii jucători, precum Emma Răducanu. Aceasta a mai avansat în clasament cu un loc şi a reuşit pentru prima dată să intre în topul 10 al circuitului feminin, deşi a părăsit turneul de la Wimbledon în turul secund.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » De ce a căzut Novak Djokovic patru locuri în clasamentul ATP, deşi a câştigat Wimbledon