Antena Meniu Search
x

Djokovic, trimis acasă de Istomin

Sextuplul campion de la Australian Open, Novak Djokovic, a părăsit actuala ediție în turul al doilea, fiind eliminat de numărul 117 ATP, Denis Istomin. Beneficiar al unui wild card, tenismenul din Uzbekistan a făcut meciul vieții în fața celui mai bun jucător al turneului de la Melbourne, din ultimii ani, de care a trecut în cinci seturi foarte disputate, scor 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4.

Sextuplul campion de la Australian Open, Novak Djokovic, a părăsit actuala ediție în turul al doilea, fiind eliminat de numărul 117 ATP, Denis Istomin. Beneficiar al unui wild card, tenismenul din Uzbekistan a făcut meciul vieții în fața celui mai bun jucător al turneului de la Melbourne, din ultimii ani, de care a trecut în cinci seturi foarte disputate, scor 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4.

Partida de pe Rod Laver Arena a început sub semnul echilibrului, primul game pe serviciul lui Djokovic durand nu mai puțin de 16 minute, perioada în care sârbul a salvat șase mingi de break. Istomin nu s-a lăsat descurajat, ci a început să preseze și a reușit să înfrângă rezistența oponentului său în game-ul al șaptelea, însă experiența lui Nole l-a readus imediat înapoi în set. Mai mult, Djokovic părea că își va adjudeca tie-breakul după ce a condus cu 4-1, însă a fost rândul lui Istomin să revină spectaculos și să-și treacă în cont primul set. A fost pentru prima dată în ultimii șapte ani, când Djokovic a pierdut un set în prima săptămână la Australian Open.

Încurajat de această performanță, jucătorul din Tașkent a fost și mai agresiv în setul secund, când a avut mai multe oportunități de a câștiga pe serviciul adversarului, însă cel care și-a ținut nervii în frâu mai bine pe final a fost Djokovic, care s-a impus „în prelungiri”. A fost momentul care a înclinat balanța în favoarea campionului en titre, care a fost la cârma jocului în actul al treilea, pe care și l-a adjudecat cu 6-2, asta și pe fondul unor crampe musculare cu care s-a confruntat uzbecul.

Deși părea foarte obosit în setul al patrulea și călca vizibil deranjat de problemele pe care le avea, Istomin a găsit resurse nebănuite de energie de a-i face față unui jucător recunoscut pentru condiția sa fizica impecabilă. Mai mult, pe finalul setului, când tensiunea a atins cote înalte, jucătorul în vârstă de 30 de ani a pus capăt tie breakului cu un as, care a părut să-l demoralizeze puțin pe Djokovic.

Setul decisiv a scos la iveală un Istomin matur în decizii și în continuare inspirat la serviciu. Uzbecul a reușit sa facă breakul la scorul de 3-3, iar până la final nu a mai cedat conducerea, obținând una dintre cele mai importante victorii ale carierei după patru ore si 48 de minute de la startul meciului. A fost pentru a doua oară în ultimii șapte ani când Djokovic a pierdut în fața unui adversar clasat dincolo de Top 100, precedentul eșec fiind consemnat în fața lui Juan Martin del Potro (145 ATP), la Jocurile Olimpice de la Rio. „Îmi pare rău pentru Novak, dar am jucat bine. M-am surprins chiar și pe mine”, a afirmat Istomin în interviul acordat imediat dupa meci fostului mare tenismen Jim Courier.

Istomin va juca în turul al treilea contra spaniolului Pablo Carreno Busta, informații despre această partidă precum și cele mai interesante cote la pariuri sportive care o însoțesc putând fi găsite aici. Carreno Busta, care este cap de serie numărul 30 la Australian Open, a trecut în manșa secundă de Kyle Edmund, pe care l-a invins în minimum de seturi, scor 6-2, 6-4, 6-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Djokovic, trimis acasă de Istomin