Antena Meniu Search
x

Dortmund-Bayern 1-2: One Robben Show! Bavarezii castiga Liga Campionilor

Bayern Munchen este noua Regina a Europei dupa ce a invins-o in finala Champions League pe Borussia Dortmund, scor 2-1. Arjen Robben a marcat golul decisiv, in minutul 89.

Vezi și

Bayern Munchen a castigat a 21-a editie a noului format din Champions League. "Bavarezii" s-au impus cu 2-1 in fata Borussiei Dortmund si au reusit sa intrerupa seria negativa a prezentelor in ultimul act al cele mai importante competitii intercluburi. Asadar, dupa 12 ani de seceta si doua finale pierdute, Bayern castiga din nou Liga Campionilor intr-o finala 100% nemteasca.

Dortmund, echipa inceputului de meci

Jurgen Klopp si-a montat bine elevii, iar Dortmund incepe excelent. Lewandowski (3) suteaza bine, din intoarcere, dar fundasii lui Bayern au lectia facuta si blocheaza. Patru minute mai tarziu, Reus il incearca pe Neuer, dar goalkeeperul lui Bayern e prezent in aceasta finala. Lewandowski (13) suteaza ideal de la distanta, mingea se duce sub bara, dar Neuer are un reflex uimitor si trimite in corner. Unde e Bayern?

Blaszczykowski (15) reia la coltul scurt, dar Munchen-ul este salvat, inca o data, de portar. Asaltul Borussiei continua: Reus (19) suteaza bine, Bender (22) trimite periculos, dar ambele ocazii ale celor de la Dortmund sunt parate de Neuer. Ce seara pentru portarul bavarezilor!!!

Totusi, Bayern traieste

In minutul 26, Bayern are prima ocazie. Mandzukici reia bine, cu capul, dar Weidenfeller respinge in transversala, iar mingea trece peste. La cornerul de dupa, Javi Martinez se inalta si trimite, tot cu capul, putin peste poarta Borussiei. Robben (30) putea deschide scorul, dar olandezul, scapat singur cu portarul, alegea cea mai proasta varianta si bavarezii irosesc o sansa importanta.

Se joaca de la o poarta la alta, cu garda jos! Lewandowski (35) ii pierde din drum pe fundasii adversi, dar il ia la tinta pe Neuer. Sansa mare pentru Dortmund! Replica nu intarzie, dar Robben, inca o data singur, rateaza copilareste. Finalul primei reprize e al Bayernului, dar la pauza se intra asa cum s-a inceput, la egalitate, 0-0.

O repriza a ratarilor, cealalta a golurilor

Daca in prima parte cele doua echipe s-au intrecut in ratari, partea secunda a adus si golurile. Arjen Robben se revanseaza pentru ocaziile ratate si il serveste excelent pe Mandzukici (60). Cu poarta goala, atacantul lui Bayern nu iarta. 1-0 si gasca nebuna a lui Klopp are nevoie de ceva mai mult pentru a intoarce finala.

Dante isi aduce aminte ca a fost coleg cu Reus si il faulteaza inutil in suprafata de pedeapsa. Arbitrul arata punctul cu var, iar Gundogan ne-arata ca are sange rece. E 1-1, iar inscriptionarea trofeului va trebui sa mai astepte.

Bayern nu pare afectata de golul egalizator si isi continua asaltul la poarta lui Weidenfeller. Alaba (75) trimite o torpila cu stangul, scoasa insa de portarul Dortmundului. Muller (79) scapa singur, dar alege o pasa in lateral. Mingea este prea tare si nu mai poate fi ajunsa de Mandzukici. Inexplicabil! Cand totul parea ca se indreapta spre prelungiri, Bayern reuseste sa dea lovitura decisiva.

Ribery ii paseaza cu calcaiul lui Robben, olandezul trece fara probleme prin apararea Borussiei si il invinge pe bravul Weidenfeller. E minutul 89, e gol pentru Bayern. Finala e gata! Se mai dau trei minute suplimentare, dar nebunii lui Klopp au obosit!

Unu, doi, trei! Fluier final! Bavarezii castiga, in sfarsit, Liga Campionilor. Au asteptat 12 ani si au indurat doua finale pierdute. A meritat!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Dortmund-Bayern 1-2: One Robben Show! Bavarezii castiga Liga Campionilor