Antena Meniu Search
x

Emma Răducanu, câștigătoarea de la US Open 2021, a fost eliminată în primul tur de franțuzoaica Alize Cornet

Emma Răducanu, locul 11 WTA şi câştigătoarea trofeului în 2021, a fost eliminată, noaptea trecută, în primul tur la ediţia din acest an a US Open, fiind învinsă de sportiva franceză Alize Cornet, numărul 40 mondial.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 09:45

Emma Răducanu
Emma Răducanu - Getty Images

Franţuzoaica s-a impus în faţa britanicei cu scorul de 6-3, 6-3, într-o oră şi 40 de minute. Alize Cornet o va întâlni în faza următoare pe jucătoarea cehă Katerina Siniakova, numărul 83 mondial.

Noaptea trecută, pentru prima dată după 2017, o deţinătoare a trofeului US Open a fost eliminată în primul tur. În 2017, a pierdut în runda inaugurală Angelique Kerber. După meci, Cornet a prezentat scuze publicului pentru că a învins-o pe favorita fanilor. ''Îmi pare rău că am învins-o, dar sunt foarte mulţumită de performanţa mea. Am avur un joc solid şi am luptat mult'', a spus ea.

Irina Begu s-a calificat în turul doi la US Open

Irina Begu s-a calificat în turul doi la US Open, după ce a întors un meci care părea pierdut. Jucătoarea a avut nevoie de set decisiv şi de două ore şi 25 de minute pentru a trece de belgianca Elise Mertens, 26 de ani, locul 33 WTA.

Sportiva de 32 de ani, locul 42 WTA, a câştigat, marţi noapte, cu 3-6, 6-2, 6-3. După ce a cedat primul set, Begu a fost condusă în cel de-al doilea cu 2-0. Din acel moment, a câştigat 6 game-uri la rând şi a egalat situaţia la seturi.

În decisiv, Mertens a condus din nou cu 2-0, dar românca n-a lăsat-o să scape nici de această dată. Pentru un loc în turul 3, Begu va avea de luptat cu chinezoaica Yue Yuan (23 de ani, locul 142 WTA). Venită din calificări, asiatica a trecut de australianca Jaimee Fourlis, scor 6-3, 6-2. După terminarea partidelor din primul tur cu reprezentare românească, în manşa secundă au trecut Gabriela Ruse, Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Emma Răducanu, câștigătoarea de la US Open 2021, a fost eliminată în primul tur de franțuzoaica Alize Cornet