Antena Meniu Search
x

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini româneşti, s-a calificat în semifinalele de la US Open

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis de origine română, s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele de la US Open, ultimul Grand Slam de tenis al anului.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 16:23

Vezi și
  • Emma Răducanu a ajuns în semifinalele de la US Open, deşi are doar 18 ani.

Emma Răducanu s-a impus clar, scor 6-3, 6-4, în confruntarea cu Belinda Bencic, din Elveţia, locul 12 mondial şi a 11-a favorită a turneului de tenis de la New York.

Performanţa Emmei Răducanu, reprezentantă a Marii Britanii, este una remarcabilă în condiţiile în care sportiva are doar 18 ani şi ocupă locul 150 mondial, ea ajungând pe tabloul principal de la US Open după ce a trecut de calificări.

Mai mult, Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele de la US Open fără să piardă set în cele opt partide disputate: 6-1, 6-2 cu Bibiane Schoofs (Olanda), 6-3, 7-5 cu Mariam Bolkvadze (Georgia), 6-1, 6-4 cu Mayar Sherif (Egipt), 6-2, 6-3 cu Stefanie Voegele (Elveţia), 6-2, 6-4 cu Shuai Zhang (China), 6-0, 6-1 cu Sara Sorribes Tormo (Spania), 6-2, 6-1 cu Shelby Rogers (Statele Unite ale Americii) şi 6-3, 6-4 cu Belinda Bencic (Elveţia).

Emma Răducanu s-a umplut de bani la US Open

Prin calificarea în semifinalele de la US Open, Emma Răducanu şi-a asigurat 780 de puncte WTA şi un cec în valoare de 675.000 de dolari. În semifinalele de la US Open, Emma Răducanu dă piept cu învingătoarea dintre Karolina Plişkova (Cehia), a patra favorită a competiţiei, şi Maria Sakkari (Grecia), a 17-a favorită a competiţiei. În cealaltă semifinală se înfruntă Aryna Sabalenka (Belarus), favorită 2, şi Leylah Fernandez, o altă revelaţie a competiţiei, canadianca împlinind şi ea de curând doar 19 ani.

Vă reamintim că Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român şi mamă cu origini chineze. Întreaga familie s-a mutat în zona Londrei când sportiva avea doar doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini româneşti, s-a calificat în semifinalele de la US Open