Antena Meniu Search
x

Englezul Kyren Wilson a devenit, în premieră, campion mondial de snooker

Englezul Kyren Wilson a devenit, pentru prima dată în carieră, campion mondial de snooker, după ce a câştigat competiţia găzduită, în acest an, de Crucible Theater din Sheffield (Anglia).

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 15:54

Kyren Wilson a făcut senzaţie la ediţia din acest an a Mondialului de snooker
Kyren Wilson a făcut senzaţie la ediţia din acest an a Mondialului de snooker - Profimedia

Kyren Wilson, locul 12 mondial la startul competiţiei, a câştigat Mondialul de snooker de o manieră categorică, adjudecându-şi fără probleme disputele în care a fost implicat.

Sportivul de 32 de ani a trecut pe rând de Dominic Dale (Ţara Galilor, locul 40 mondial), scor 10-1, de Joe OConnor (Anglia, locul 30 mondial), scor 13-6, de John Higgins (Scoţia, locul 13 mondial), scor 13-8, de David Gilbert (Anglia, locul 31 mondial), scor 17-11, iar în finală l-a învins pe galezul Jak Jones, locul 44 mondial, scor 18-14.

De altfel, finala cu Jak Jones a fost la discreţia lui Kyren Wilson, care conducea cu 7-1 după prima sesiune, cu 11-6, după a doua sesiune, şi cu 15-10 după a treia sesiune.

Victoria din finală i-a adus lui Wilson primul trofeu de campion mondial de snooker din carieră. Englezul mai jucase finala Mondialului din 2020, când a cedat, 8-18, în faţa legendarului Ronnie O'Sullivan.

Pe lângă trofeul pus în joc în acest an, Kyren Wilson şi-a asigurat un cec în valoare de 500.000 de lire sterline, dar şi posibilitatea de a urca până pe locul 3 mondial, fiind depăşit, la momentul actual, doar de Mark Allen şi Judd Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Sport » Englezul Kyren Wilson a devenit, în premieră, campion mondial de snooker