Meniu
Search
x

Foto “Fără război în Ucraina”. Mesajul afişat de un sportiv ucrainean la Jocurile Olimpice de iarnă

Sportivul ucrainean Vladislav Heraskevici, participant în proba de skeleton la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a afişat vineri mesajul: “Fără război în Ucraina”, scrie AFP. La finalul manşei a treia, ucraineanul în vârstă de 23 de ani a arătat camerelor de luat vederi o hârtie cu mesajul în engleză: “No war în Ukraine”.

De Redactia Observator la 11.02.2022, 20:56

“Ca orice om normal, îmi doresc să nu fie război, vreau să fie pace în ţara mea. Acestea sunt convingerile mele. Eu lupt pentru pace. În Ucraina, situaţia este foarte tensionată. Sunt multe informaţii despre armatele care înconjoară Ucraina. Nu este în regulă. Nu pentru secolul XXI”, a declarat Heraskevici.

Rusia are aproximativ 100.000 de soldaţi în zona frontierei cu Ucraina, iar Occidentul şi guvernul ucrainean au îngrijorări cu privire la un eventual atac al Kremlinului.

Pe acelaşi subiect

Sportivul din Ucraina riscă să fie sancționat pentru mesajul afișat

Heraskevici riscă sancţiuni din partea CIO pentru gestul său, deoarece Carta olimpică prevede că sportivilor le este interzis să îşi exprime opiniile politice la JO, scrie news.ro.

“Cred că şi Jocurile Olimpice luptă pentru pace, pentru unitatea ţărilor şi spre că CIO va fi de partea mea în această poveste”, a afirmat sportivul, adăugând că nu s-a putut concentra prea bine din cauza crizei din ţara sa. “Încerc să rămân profesionist, dar citesc multe şi sunt îngrijorat”.

Heraskevici a încheiat proba pe locul 18.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » “Fără război în Ucraina”. Mesajul afişat de un sportiv ucrainean la Jocurile Olimpice de iarnă