Antena Meniu Search
x

FCSB a câştigat derby-ul cu Dinamo. Egalitate de puncte în fruntea clasamentului Ligii 1

Formaţia FCSB a învins Dinamo, duminică seară, pe Arena Naţională, scor 2-1, într-un meci din etapa a treia a play-off-ului Ligii I, în care cele două echipe au avut câte un jucător eliminat şi jocul a fost întrerupt pentru scurt timp de două ori din cauza suporterilor care au intrat pe teren.

Formaţia FCSB a învins Dinamo, duminică seară, pe Arena Naţională, scor 2-1, într-un meci din etapa a treia a play-off-ului Ligii I, în care cele două echipe au avut câte un jucător eliminat şi jocul a fost întrerupt pentru scurt timp de două ori din cauza suporterilor care au intrat pe teren.

Victoria face ca echipa lui Laurenţiu Reghecampf să egaleze liderul, 30 de puncte, în fruntea clasamentului, însă Viitorul are un meci mai puţin disputat, cel cu Astra, care va avea loc luni. Dinamo e la şapte puncte în urma celor două din faţă.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Alibec '10 şi Boldrin '75, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Nemec, în minutul 57.

1-0: Alibec a deschis scorul cu un şut de la 25 de metri.

Pe acelaşi subiect

1-1: Hanca a executat un corner de pe partea stângă şi Nemec a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap de la 6 metri. Iniţial Istvan Kovacs a anulat golul, dar după ce s-a consultat cu asistentul Alexandru Cerei a validat reuşita slovacului.

2-1: Alibec i-a pasat în partea stângă lui Momcilovici, acesta a centrat înapoi în mijlocul careului şi Boldrin a marcat cu latul de la 8 metri.

În minutul 87, Mihai Pintilii (FCSB) a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault asupra lui Rivaldinho şi a fost eliminat de arbitru.

În minutul 90+3, Azer Busuladzici (Dinamo) a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru o lovitură cu cotul în faţă asupra lui Enache.

FCSB: Niţă – Pleaşcă, Pintilii, Moke, Momcilovici – Muniru, Ov. Popescu – Enache, Fl. Tănase (Achim '90), De Amorim (Boldrin '74) – Alibec (Gnohere '82). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip – Busuladzici, Mahlangu (Rivaldinho '83) – Hanca, Bawab (Nistor '68), Oliva (P. Petre '58) – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Muniru '52, Fl. Tănase '72, Pintilii '80, '87, Ov. Popescu '85 / Busuladzici '36, '90+3, Nedelcearu '45, Oliva '48.

Cartonaşe roşii: Pintilii '87 / Busuladzici '90+3

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Valentin Avram, Alexandru Cerei (asistenţi) - Andrei Chivulete (rezervă).

Observatori: Constantin Stătescu, Zoltan Szekely.

La partida de pe Arena Naţională au fost prezenţi aproximativ 27.000 de spectatori, dintre care 8.000 de fani dinamovişti. În tribune s-a aflat şi selecţionerul României, Christoph Daum, însoţit de secundul Ionuţ Badea.

Înainte de startul meciului, crainicul de la Arena Naţională a spus mai multe mesaje la staţia de amplificare, el menţionând că gruparea bucureşteană antrenată de Laurenţiu Reghecampf va fi "întotdeauna Steaua Bucureşti". "Aici e Steaua şi aici se gândeşte liber", "Vom fi întotdeauna Steaua Bucureşti", "Ne vom numi mereu Steaua", a spus crainicul. Fanii dinamovişti au reacţionat adresând injurii grupării rivale. La peluza în care se află suporterii FCSB, au fost afişate bannere cu mesajele: "Dreptate pentru Steaua" şi "FCSB = Steaua, 1947-prezent". Pe foaia de joc, numele gazdelor a fost FCSB.

Galeria dinamovistă a afişat bannerul: "Amprenta noastră în timp doar aşa rezistă, vrem stadion fără pistă", iar jucătorii lui Dinamo au intrat pe teren cu mesajul: "Vrem stadion fără pistă".

Jucătorii celor două echipe şi arbitrii au intrat pe teren cu tricouri personalizate cu mesaje în sprijinul Fundaţiei Mihai Neşu, pentru susţinerea unei campanii de donaţii prin SMS pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi.

În minutul 12, doi suporteri au intrat pe teren. Fanii respectivi au coborât pe teren din peluza PCH, iar unul dintre ei a luat mingea. Cei doi au fost scoşi de pe gazon după aproximativ două minute de forţele de ordine.

În prima repriză, galeria dinamovistă a scandat "Afară, afară cu ungurii din ţară", la adresa centralului Istvan Kovacs, născut la Carei.

Imediat după golul marcat de Nemec, pe teren au intrat încă doi suporteri, între care şi Elias Bucurică, liderul galeriei PCH. Când a intrat pe teren, acesta a dărâmat reclamele de pe margine. Galeria dinamovistă a scandat: "Sărim, sărim şi vă măcelărim".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » FCSB a câştigat derby-ul cu Dinamo. Egalitate de puncte în fruntea clasamentului Ligii 1