Antena Meniu Search
x

Finala de la Kuala Lumpur, cea mai mare realizare a Alexandrei Dulgheru în acest an

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a afirmat că finala turneului WTA de la Kuala Lumpur (Malaezia), pierdută duminică în fața danezei Caroline Wozniacki, a fost cea mai mare realizare a sa în acest an

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a afirmat că finala turneului WTA de la Kuala Lumpur (Malaezia), pierdută duminică în fața danezei Caroline Wozniacki, a fost cea mai mare realizare a sa în acest an

"A fost cea mai mare realizare a mea în acest an și sper să păstrez forma prin care trec, să îmi îmbunătățesc jocul și să obțin mai multe rezultate bune'', a declarat Dulgheru, învinsă de principala favorită cu 4-6, 6-2, 6-1.

''A fost un turneu extraordinar pentru mine, dar meciurile lungi și numeroasele ore de călătorie nu au fost ușoare pentru mine. Mi-a plăcut să joc în finală, contra unei jucătoare de top ca Wozniacki, dar ca să joci la cel mai înalt nivel e important să fii odihnit și sănătos. Am venit la Kuala Lumpur să joc bine și am reușit acest lucru și să mă bucur de tenis'', a mai spus românca, după ce în semifinale a jucat peste trei ore cu Jarmila Gajdosova, potrivit Agerpres.

Dulgheru a comentat acest aspect: ''După ce am jucat o semifinală de patru ore am fost extenuată înaintea meciului cu Wozniacki. Am fost bucuroasă că joc în finală cu ea, dar eram prea obosită. Planul meu era să atac pe backhand-ul ei și să o alerg pe teren, pentru a putea veni la fileu și să joc orice punct puteam. Dar, pe măsură ce trecea timpul oboseala m-a doborât. Am avut ceva dificultăți de respirație, m-am simțit un pic amețită, dar am refuzat să abandonez. Wozniacki și-a dat seama de starea mea și a profitat, iar eu nu am mai putut ține pasul cu ea''.

Wozniacki, aflată la primul său titlu în acest an, după ce se impusese anul trecut în turneul de la Istanbul, a lăudat prestația Alexandrei: ''Dulgheru a fost un adversar demn și a jucat bine tot meciul. Chiar dacă am fost adversare și săptămâna trecută, finala a fost un joc total diferit. Mi-am făcut jocul și am pus presiune pe ea, am făcut-o să alerge, iar ea a procedat la fel cu mine. Știam că în cele din urmă Dulgheru va obosi și s-a întâmplat acest lucru. Dar o felicit pentru un meci bun și îi urez mult noroc''.

Pentru Dulgheru a fost a treia sa finală WTA, după cele câștigate în 2009 și 2010 la Varșovia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Finala de la Kuala Lumpur, cea mai mare realizare a Alexandrei Dulgheru în acest an