Antena Meniu Search
x

Finala US Open. Iga Swiatek a învins-o pe Ons Jabeur şi a câştigat al treilea trofeu de grand slam din carieră

Liderul WTA, poloneza Iga Swiatek, a câştigat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, US Open, acesta fiind al treilea trofeu de grand slam câștigat de campioană. Ea a învins-o pe jucătoarea din Tunisia, Ons Jabeur, în două seturi.

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 08:55

Iga Swiatek a câştigat US Open 2022
Iga Swiatek a câştigat US Open 2022 - Profimedia

Iga Swiatek a învins-o în finala US Open pe sportiva din Tunisia, Ons Jabeur, numărul 5 mondial. Scorul final a fost 6-2, 7-6 (5), după o o oră şi 50 de minute de joc. Înainte de a câștiga US Open, Iga Swiatek, locul 1 WTA, mai avea în palmares două titluri de Grand Slam, relatează Mediafax. Ons Jabeur s-a aflat la a doua finală consecutivă a unui Grand Slam, după ce a fost învinsă în ultimul act la Wimbledon.

Iga Swiatek a câştigat US Open 2022

"Sunt foarte mândră de mine pentru că nu a fost un meci uşor, deşi am dominat la start. Ştiam că va fi greu şi că Ons (Jabeur) va profita de fiecare dintre greşelile mele. Nu am vrut să dau înapoi. Setul secund a fost foarte antrenant, mă bucur că am reuşit să pun puţin mai multă intensitate şi energie pentru a încheia partida. Sunt mai ales mândră că nu mă prăbuşesc mental în momentele importante. Nu regret chiar dacă pierd, ştiu că dau 100%. Îmi folosesc bine calităţile. Ştiu că mai am multe progrese de făcut pe teren. Nu mă aşteptam să câştig la US Open, unde suprafaţa este foarte rapidă. Sunt mândră, dar şi puţin surprinsă", a spus Iga Swiatek.

Ea a adăugat că se bucură că s-a întâlnit cu solistul american Seal, dar şi cu fosta schioare Lindsey Vonn. "Am întâlnit atât de mulţi oameni minunaţi precum Lindsey Vonn. Seal, de asemenea. După ce l-am întâlnit, mi-am spus: „Chiar dacă pierd acum, am câştigat deja turneul pentru că am o fotografie cu el". Probabil că este ceva ce se poate întâmpla aici doar pentru că este New York. Mâine (duminică), voi merge la un musical, dar nu voi spune care. Vreau puţină linişte".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Finala US Open. Iga Swiatek a învins-o pe Ons Jabeur şi a câştigat al treilea trofeu de grand slam din carieră