Antena Meniu Search
x

Formula 1: Carlos Sainz a obţinut prima sa victorie, la Silverstone. Verstappen, pe locul 7

Pilotul Ferrari, Carlos Sainz, a câştigat duminică primul său Grand Prix de Formula 1, pe circuitul de la Silverstone din Marea Britanie.

de Antonia Roşu

la 04.07.2022, 12:41

Carlos Sainz a obţinut prima sa victorie din Formula 1, în Marea Britanie
Carlos Sainz a obţinut prima sa victorie din Formula 1, în Marea Britanie - Profi Media

Debutul cursei din Marea Britanie a fost marcat de un incident dramatic în care au fost implicate cinci monoposturi. În urma contactului, cursa a fost întreruptă şi piloţii Yhou Guanyu (Alfa Romeo) şi Alex Albon (Williams) au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri speciale.

Carlos Sainz (Ferrari) a pornit primul de la grila de start, datorită rezultatului din etapa de calificări şi s-a clasat pe prima poziţie a podiumului după o luptă strânsă provocată de intrarea safety car-ului în ultimele tururi ale cursei. Podiumul a fost completat de către Sergio Perez (Red Bull) pe poziţia a doua şi de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) pe cea de-a treia.

Campionul mondial, în afara podiumului

Campionul en titre şi actualul lider de clasament, Max Verstappen (Red Bull), s-a clasat pe locul al şaptelea din cauza unei defecţiuni a maşinii. După el, Mick Schumacher (Haas), fiul fostului campion mondial Michael Schumacher, a înscris primele sale puncte din Campionatul Mondial de Formula 1, terminând cursa pe locul al optulea.

Etapa cu numărul 11, Marele Premiu al Austriei, va avea loc pe 10 iulie, la Spielberg.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Formula 1: Carlos Sainz a obţinut prima sa victorie, la Silverstone. Verstappen, pe locul 7