Antena Meniu Search
x

Formula 1: Charles Leclerc învinge în Austria şi reintră în lupta pentru titlu

Pilotul Ferrari Charles Leclerc a câştigat duelul cu campionul en titre, Max Verstappen, pe circuitul din Austria. Podiumul a fost completat de către Lewis Hamilton, pe locul al treilea.

de Antonia Roşu

la 11.07.2022, 09:10

Charles Leclerc învinge în Austria şi reintră în lupta pentru titlu
Charles Leclerc învinge în Austria şi reintră în lupta pentru titlu - Profi Media

Marele Premiu al Austriei a fost câştigat duminică de monegascul Charles Leclerc, care a intrat din nou în lupta pentru titlul de campion mondial în circuitul de Formula 1. Nu a fost o cursă uşoară pentru pilotul Scuderiei Ferrari – acesta a trebuit să îl depăşească de trei ori pe olandezul Verstappen. Leclerc a trecut linia de finish la 1.532 secunde în faţa lui.

Pilotul Scuderiei a glumit că a reuşit, în sfârşit, să pună capăt seriei ghinioniste din ultimele curse: Leclerc a ratat clasarea pe podium de două ori din pricina maşinii, iar de alte două ori din cauza strategiei eronate a echipei. “Aveam nevoie de asta atât eu, cât şi echipa”, a declarat acesta după cursă. “Ultimele etape au fost extrem de dificile pentru noi”.

Carlos Sainz nu a reuşit să încheie cursa

Seria ghinionistă a Scuderiei nu s-a încheiat însă pentru coechipierul său, Carlos Sainz. Dacă weekendul trecut a obţinut prima sa victorie din circuitul de Formula 1, duminică maşina sa a izbucnit în flăcări din cauza unei defecţiuni la motor şi a fost nevoit să abandoneze când mai avea doar 15 tururi până la final.

Fostul campion mondial, britanicul Lewis Hamilton, s-a clasat pe poziţia a treia, reuşind să obţină al treilea podium consecutiv. Pilotul Mercedes a debutat în cursă de pe locul 8.

Etapa cu numărul 12 va avea loc în Franţa, pe 24 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Formula 1: Charles Leclerc învinge în Austria şi reintră în lupta pentru titlu