Antena Meniu Search
x

România a pierdut la limită cu Germania, în preliminariile pentru CM 2022. Golul superb al lui Hagi, anulat de nemţi în repriza a doua

România a pierdut partida cu Germania, de la Hamburg, din Grupa J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2022. Gazdele s-au impus cu 2-1, după ce România a deschis scorul prin Ianis Hagi în prima repriză. "Tricolorii" au fost dominaţi la capitolul posesie şi nu au rezistat decât 81 de minute, chiar dacă au mai avut ocazii de a înscrie.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 23:43

Reprezentativa României a condus cu 1-0 echipa Germaniei, vineri seară, la pauza meciului de la Hamburg Golul a fost marcat de Ianis Hagi, în minutul 9, cu un şut la colţul lung, după ce a trecut de doi adversari. 

Germania a revenit însă în repriza secundă. Mai întâi Gnabry a răzbunat toate ocaziile din prima repriză şi a marcat cu un şut la colţul lung, de la marginea careului, iar apoi Muller a reluat de la bara a doua după un corner la care a fost lăsat nemarcat.

"Tricolorii" sunt acum pe locul 4 în grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială, cu 10 puncte. Germania are 18 puncte, iar Armenia şi Macedonia de Nord câte 12. 

Germania - România 2-1 LIVE TEXT ( Gnabry '52, Muller '81 / Hagi '8)

  • Min. 81 - 2-1. Goretzka deviază de pe colţul scurt un corner, iar Thomas Muller reia liber, rămas la bara a doua.
  • Min. 79 - Ocazie pentru România! Stanciu a pătruns în careul nemților, dar a șutat pe lângă poarta lui ter Stegen
  • Min. 76 - Kai Havertz scapă singur spre poartă, însă Rus vine din spate şi reuşeşte să îl deposedeze în ultima clipă.
  • Min. 74 - Lansare în atac pentru Puşcaş, care este singur cu un fundaş neamţ, dar alege să şuteze din prima, de la 25 de metri, mult pe lângă poartă.
  • Min. 60 - Mirel Rădoi l-a scos din teren pe Ianis Hagi, marcatorul golului nostru de la Hambrug
  • Min. 52 - 1-1. Gnabry şutează de la marginea careului pe colţul lung şi de această dată nu mai greşeşte. 
  • Min. 47 - Pasă excelentă a lui Nicolae Stanciu pentru Mihăilă, care scapă singur spre poartă, pe partea stângă, însă pasa lui în careu nu poate fi finalizată de Puşcaş.
  • România conduce pe Germania cu 1-0 la pauză
  • Min. 45 - Hagi deviază pentru Puşcaş, care scapă pe contraatac, dar reluarea lui este respinsă în corner.
  • Min. 44 - Gnabry rămâne cel mai periculos jucător al Germaniei. Şutul său de la 20 de metri trece milimetri pe lângă bară.
  • Min. 24 - Gnabry reia pe poartă după un corner, însă Niţă reţine fără emoţii.
  • Min. 17 - Ocazie mare pentru Gnabry în careu, însă mingea iese în afara terenului iar Niţă se resimte.
  • Min. 8 - 0-1!!! Ianis Hagi are o acţiune excelentă pe partea dreaptă, driblează doi jucători şi şutează pe colţul lung fără nicio şansă pentru Ter Stegen.
  • Min. 6 - Cüneyt Çakır a anulat decizia de a acorda penalty
  • Min. 4 - Arbitrul acordă penalty pentru un tackling al lui Burcă la Werner. Incidentul este verificat cu VAR.
  • Min. 1 - A început partida de la Hamburg

Echipele de start în Germania - România

Cele două echipe evoluează în următoarele formule:

Germania: 22. Ter Stegen – 18. Hofmann, 15. Sule, 2. Rudiger, 5. Kehrer – 8. Goretzka, 6. Kimmich – 10. Gnabry, 11. Reus, 19. Sane – 9. Werner. Selecţioner: Hansi Flick

Rezerve: 12. Leno – 3. Schlotterbeck, 4. Ginter, 7. Havertz, 13. Muller, 14. Musiala, 16. Klostermann, 17. Neuhaus, 20. Adeyemi, 21. Raum, 23. Wirtz

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 17. Rus, 6. Chiricheş-cpt., 15. Burcă, 3. Toşca – 23. Stanciu, 18. Marin – 14. Hagi, 9. Puşcaş, 22. Mihăilă. Selecţioner: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Vlad, 16. Aioani – 4. Manea, 5. Albu, 7. Ivan, 8. Cicâldău, 10. Maxim, 11. Bancu, 13. Keşeru, 19. Cordea, 20. Mitriţă, 21. Moruţan

Meciul este arbitrat de o brigadă din Turcia, formată din Cuneyt Cakir (central), Bahattin Duran, Tarik Ongun (asistenţi) şi Alper Ulusoy (rezervă). Arbitri VAR sunt Mete Kalkavan şi Huseyin Gocek.

Fără Neuer în teren

Fundaşul Ionuţ Nedelcearu s-a accidentat şi nu va face parte din lotul naţionalei României pentru meciul cu Germania, informează FRF. "Din păcate, din cauza unor uşoare probleme medicale resimţite pe durata cantonamentului, Ionuţ Nedelcearu nu va fi apt pentru partida de diseară cu Germania! Recuperare rapidă pentru Armenia şi drumul spre Mondial!", a precizat FRF.

Şi portarul Manuel Neuer, căpitanul naţionalei de fotbal a Germaniei, este indisponibil pentru meciul de vineri cu România, a anunţat ziarul Bild. Neuer, 35 de ani, are o accidentare în zona inghinală şi va fi înlocuit de Marc-Andre ter Stegen.

Goalkeeperul lui Bayern Munchen a ratat şi primul meci după numirea lui Hansi Flick ca selecţioner al Germaniei, 2-0 în deplasare cu Liechtenstein în luna septembrie. Locul său între buturi a fost luat atunci de Bernd Leno, jucătorul lui Arsenal. Ter Stegen, goalkeeperul lui FC Barcelona, nu a fost în lotul pentru meciurile Mannschaft de luna trecută. El are 26 de partide la naţională şi nu a mai jucat până acum sub comanda lui Flick.

Germania se va califica la CM 2022 din Qatar dacă va învinge România şi Macedonia de Nord (luni, la Skopje), iar Armenia va pierde puncte în cele două meciuri ale sale.

Rădoi spune că Germania are puncte slabe

Selecţionerul Mirel Rădoi a spus în glumă că s-ar mulţumi şi el cu un rezultat de 0-1 în meciul cu Germania de la Hamburg, după ce omologul său german, Hansi Flick, a afirmat că ar primi cu bucurie un astfel de scor.

"Ca o glumă, să aducă contractul şi-l semnăm! Evident că pare o partidă în care jucătorii îşi găsesc singuri motivaţia şi sunt foarte multe lucruri de câştigat, dar nu vreau să credem că simpla noastră prezenţă pe teren va facilita o înfrângere la un rezultat cât mai strâns, pentru că se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat cu naţionala Armeniei.

Nu vreau să creadă cineva că mâine seară va fi un meci uşor, sunt sigur de asta, nici jucătorii... Din punctul meu de vedere va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, dar sper că în momentul în care vom avea mingea, să încercăm să exploatăm zone pe care le-am văzut libere la ei. Chiar dacă sunt o echipă foarte bună, au şi ei punctele lor slabe. Sunt puţine, într-adevăr, dar sper să reuşim mult mai mult decât au reuşit celelalte echipe.

Pentru mâine seară, gândurile noastre sunt să luăm punct sau puncte. E clar că din punct de vedere al posesiei balonului vom avea dificultăţi mâine seară. Mi-aş dori din tot sufletul ca noi să avem măcar 51 la sută posesie, mi-e greu să cred asta. Jucătorii sunt conştienţi, noi suntem conştienţi. Când nu avem posesia, ştim care sunt zonele unde încearcă să vină foarte multe mingi, în spatele apărării naostre, unde sunt jucători care atacă profunzimea, în acelaşi timp câte doi sau trei. Va fi important cum reacţionăm când avem posesia şi când nu o avem, pentru că trecerea de la non-posesie la posesie e de foarte multe ori periculoasă dacă nu o facem cum trebuie. Aşa au fost ocaziile Germaniei în partida cu Armenia, golurile marcate. Germania poate fi învinsă, dar e foarte greu de crezut că se va întâmpla de multe ori într-o singură campanie", a declarat Rădoi, joi, într-o conferinţă de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » România a pierdut la limită cu Germania, în preliminariile pentru CM 2022. Golul superb al lui Hagi, anulat de nemţi în repriza a doua