Antena Meniu Search
x

Handbal: A murit Iosefina Ștefănescu-Ugron, triplă campioană mondială

A decedat Iosefina Ștefănescu-Ugron (Ioja), triplă campioană mondială în 1956, 1960 (handbal în 11) și 1962 (handbal în 7)

A decedat Iosefina Ștefănescu-Ugron (Ioja), triplă campioană mondială în 1956, 1960 (handbal în 11) și 1962 (handbal în 7)

La ediția din anul 1962, Iosefina Ștefănescu-Ugron a fost căpitanul naționalei care a adus României primul titlu mondial la handbal în 7. Ea a jucat întreaga sa cariera numai la echipe studențești, cea mai însemnată perioada fiind la Știința—Universitatea București cu care a câștigat 6 titluri de campioana națională. În 1961 a câștigat Cupa Campionilor Europeni, competiție care a devenit astazi Liga Campionilor.

Nascută în 1932 în Covasna, Iosefina a debutat în acest oraș ca junioară, pentru ca apoi să evolueze la echipa de senioare din Sfântu Gheorghe, înainte de a pleca la București, la Institutul de Educație Fizică, pe care îl absolvă în anul 1956.

A fost profesoara — antrenoare la Clubul Sportiv Școlar 1 București și, până la pensionare a predat și în învățământul superior — Politehnica București.

Federația Română de Handbal transmite condoleanțe familiei și tuturor celor care i-au fost aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Handbal: A murit Iosefina Ștefănescu-Ugron, triplă campioană mondială