Sport

ISTORIA JO: Jocurile Olimpice de vară din anul 1948, primele transmise la televizor

Publicat pe 29.07.2016 la 20:55 Actualizat pe 30.07.2016 la 00:22

După o pauză de 12 ani cauzată de cel de-al Doilea Război Mondial, la Londra are loc ediţia a XIV-a a Jocurilor Olimpice de vară, în perioada 29 iulie - 14 august 1948. Sunt primele Jocuri Olimpice care au loc de la cele din 1936 de la Berlin.

După o pauză de 12 ani cauzată de cel de-al Doilea Război Mondial, la Londra are loc ediţia a XIV-a a Jocurilor Olimpice de vară, în perioada 29 iulie - 14 august 1948. Sunt primele Jocuri Olimpice care au loc de la cele din 1936 de la Berlin., ediţiile din 1940 (care ar fi trebuit să se desfășoare la Helsinki) și din 1944 (programate tot la Londra) fiind anulate.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Ceremonia a fost deschisă de regele George al VI-lea al Marii Britanii pe Stadionul Wembley, în fața a 85.000 de spectatori.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Considerate răspunzătoare pentru declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial, Germaniei și Japoniei li s-a interzis să participe. România s-a aflat și ea printre țările absente, motivul invocat de autorități fiind starea dezastruoasă a economiei naționale, secătuită de război.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Capitala Marii Britanii a fost aleasă dintre șase orașe, contracandidatele fiind Baltimore (SUA), Lausanne (Elveția), Los Angeles (SUA), Minneapolis (SUA) și Philadelphia (SUA).

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. La Jocurile Olimpice de la Londra au participat în total 4.104 de sportivi, din 59 de țări dintre care 390 de femei și 3.714 de bărbați, care s-au întrecut în 136 de probe din 19 discipline sportive.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Jocurile de la Londra 1948 au fost primele jocuri transmise la televizor, chiar dacă foarte puțini oameni aveau aceste aparate.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. La înot, reprezentanților americani le-au revenit majoritatea medaliilor atât în probele feminine, cât și în cele feminine. Jocuri sportive precum baschetul și hocheiul pe iarbă au dovedit superioritatea americanilor și indienilor.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. La aceste Jocuri Olimpice s-au afirmat cicliștii francezi și italieni, canoiștii cehoslovaci, scrimerii italieni și unguri, halterofilii egipteni și boxerii argentinieni, alții menținându-se în rândurile elitei sportive olimpice.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. O premieră a fost întrecerea de canoe rezervată femeilor, câștigată de daneza Karen Hoff. La rândul lui, Bob Mathias, la 17 ani, a devenit cel mai tânăr campion olimpic din atletismul masculin.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. În probele feminine de atletism, a fost aproape omniprezentă olandeza Fanny Blankers-Koen. Aceasta deținea recordul mondial la nu mai puțin de șase probe, dar conform regulamentului de atunci, nu avea voie să concureze decât la patru. S-a impus în toate: 100 m, 80 m garduri, 200 m și ștafetă 4x100 m.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Franțuzoaica Micheline Ostermeyer, pianistă de profesie, a cucerit și ea două titluri, la greutate și disc.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Ungurul Karoly Takacs, campion mondial cu echipa în proba de pistol (1938), care și-a pierdut din cauza exploziei unei grenade mâna dreaptă, cea cu care trăgea, a reușit să câștige aurul olimpic în proba de pistol viteză, zece ani mai târziu, trăgând cu mâna stângă.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. În clasamentul pe medalii, primul loc a fost deținut de SUA, 38 de medalii de aur, 27 de argint, 19 de bronz, locul al doilea Suedia, 16 medalii de aur, 11 de argint, 17 de bronz, locul al treilea Franța, 10 medalii de aur, 6 de argint, 13 de bronz.

În articolul

ISTORIA JO: Jocurile Olimpice de vară din anul 1948, primele transmise la televizor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Extern • ieri la 23:30

Casa de modă Dior și-a prezentat ultima colecție într-un mod extravagant

  • Dior și-a prezentat ultima colecție sub forma unui scurtmetraj.
Extern • ieri la 23:26

Numărul atacurilor armate produse în SUA crește într-un mod alarmant

  • Mai mulți copii au murit în urma atacurilor armate produse în Statele Unite ale Americii.
Extern • ieri la 23:16

36 de turiști străini, depistați cu noul coronavirus la intrarea în Grecia

  • Grecia a ajuns la 3.562 de infectări cu noul coronavirus.
  • 20 dintre cei 36 de turiști infectați sunt sârbi.
Vezi toate știrile noi

Citește și

10.000 de morți din cauza coronavirusului, în România, la 1 octombrie. Experții, previziuni sumbre: ”Rata de dublare se va accelera înfiorător!”pe a1.ro
Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipotezăpe a1.ro
Cheloo îl atacă dur pe Raed Arafat: „O să cred în virusul vedetă doar în momentul în care morții vor fi adunați din șanțuri”pe spynews.ro
Cât timp vom mai purta masca de protecție! Anunțul lui Ludovic Orbanpe spynews.ro
Operaţiile estetice au transformat-o în şomeră de lux. Drama trăită de o femeie, care a cheltuit zeci de mii de euro pentru a-şi schimba înfăţişareape antenasport.ro
O profesoară a fost concediată după ce a făcut un gest revoltător faţă de un copil de un an. Reacţia incredibilă a mamei acestuiape antenasport.ro
15 Dayspe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Atenție mare la acest lapte din comerț! Vă poate contamina cu o infecție super rezistentă la antibioticepe antena3.ro
De nerecunoscut! Cum arăta Rareș Bogdan la 30 de ani și ce facultate a absolvit acesta, de faptpe antena3.ro
Cat costa taxa pod de la Ruse. Pretul este diferit la intrarea din Bulgaria, fata de iesirea spre Romaniape cars.ro
Bani mai puțini la factura Digi RCS RDS. Veste de ultimă oră pentru clienții din Româniape playtech.ro
Armata suferă prima pierdere: restaurantul CCA, răpus de Covidpe jurnalul.ro
Noi calcule pentru majorarea pensiilor și alocațiilor. „Resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție”pe jurnalul.ro

Anunțuri Lajumate.ro

Casa intr o zona agreabila Agas

  • Case Vile de vanzare Agas Bacau

Peugeot Y CAMFC Boxer BB 2008

  • Camioane Utilitare Barci Bucuresti Bucuresti Ilfov

Constructii saline la cheie

  • Prestari servicii Reghin Mures
Vezi Anunțuri