Jocurile Olimpice de iarnă 2018 iau startul în Coreea de Sud

Publicat: 09.02.2018, 07:34.
Actualizat: 09.02.2018, 09:15

Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 încep Coreea de Sud. Evenimentul a fost supranumit Olimpiada Împăcării, deoarece vor lua startul şi sportivi nord-coreeni.

Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 încep Coreea de Sud. Evenimentul a fost supranumit Olimpiada Împăcării, deoarece vor lua startul şi sportivi nord-coreeni, care, la ceremonie, vor defila, simbolic, sub acelaşi drapel cu cei din Sud. Iar din tribune îi va încuraja chiar sora lui Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian. Dar, pentru a avertiza că nu mizează doar pe reconciliere, Kim a organizat, cu o zi înaintea ceremoniei, o uriaşă paradă militară.

În 1988, când Jocurile Olimpice de Vară au avut loc la Seul, Coreea de Nord le-a boicotat şi s-a străduit să le submineze prin orice mijloace. Acum, atmosfera pare cu totul alta.

Concert înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018

În ajunul deschiderii competiţiei, o orchestră nord-coreeană condusă de presupusa iubită a lui Kim Jong-Un a susţinut un grandios concert într-un mare oraş din Sud, în faţa unui public entuziast.

Artiştii au cântat melodii tradiţionale îndrăgite atât în Nordul, cât şi în Sudul Coreei. Iar spectatorii au fost încântaţi. Totul a părut aproape ireal la câteva săptămâni după ce Kim Jong Un ameninţa cu un război nimicitor atât Coreea de Sud, cât şi Statele Unite. Iar preşedintele Donald Trump îi răspundea în aceeaşi manieră. Unii sud-coreeni nu trec cu vederea schimbul de ameninţări şi au protestat zgomotos faţă de prezenţa ansamblului artistic din Nord.

Locuitorii din Seul au avut surpriza să-i întâlnească, pe străzi, chiar pe Kim şi Trump, plimbându-se împreună. Era vorba de imitatori ai celor doi lideri care au dorit să dea un exemplu de împăcare.

Google celebrează Jocurile Olimpice 2018

Debutul Olimpiadei din Coreea de Sud a fost marcat şi de Google. Un doodle cu sporturi de iarnă, intitulat Jocurile doodle cu zăpadă - Ziua 1, apare în pagina motorului de căutare. Trei personaje: câinele, şarpele şi pinguinul apar în videoul care porneşte la un click pe doodle.

28 de sportivi români la Jocurile Olimpice 2018

La ceremonia de deschidere a Olimpiadei Împăcării asistă "secundul" lui Trump, vicepreşedintele Mike Pence.

Repartizarea locurilor în tribună a devenit un coşmar pentru organizatori, ca şi pentru serviciile secrete. Aceasta pentru că delegaţia nord-coreeană va fi condusă de sora mai mică a lui Kim Jong-Un, faţă de care Pence vrea să păstreze o distanţă cât mai mare.

Prezenţa ei va avea, însă, o mare importanţă simbolică. Iar în satul olimpic a fost înălţat drapelul nord-coreean, chiar dacă legile din Sud interzic acest lucru.

La Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 participă şi 28 de sportivi români care concurează la opt discipline. Flacăra olimpică a trecut ieri pe lângă un renumit monument cultural sud-coreean, un conac înălţat cu mai bine de 300 de ani în urmă.

Iar apoi a fost purtată, simbolic, de preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach.

Paradă militară în Coreea de Nord

În acest timp, la Phenian, Kim Jong Un a ţinut să marcheze, în felul său, deschiderea Jocurilor printr-o sfidătoare paradă militară. Totuşi, la Olimpiadă a trimis o echipă impresionantă.

Dar coreenii din Sud şi, cu siguranţă, şi cei din Nord speră că Jocurile vor deschide calea spre destindere şi pace. Chiar dacă deocamdată aceasta pare doar un vis.

Citește și
Extern • ieri la 21:24
Foto
Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Extern • pe 17.01.2021 la 22:50
Foto
Pandemia dă peste cap primul Grand Slam al anului. Sorana Cârstea: ”Nu putem concura după 14 zile pe canapea"

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO