Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jocurile Paralimpice 2024 au ajuns la final. Sportivii români aduc acasă două medalii de la Paris

După 11 zile de adrenalină și emoții la Paris, Jocurile Paralimpice s-au încheiat cu o ceremonie impresionantă pe Stade de France, în fața a 60.000 de spectatori. 24 de DJ francezi au ridicat atmosfera la cote maxime. Sportivii noştri se întorc şi ei acasă cu două medalii preţioase: aur la judo pentru Alexandru Bologa și bronz la tenis de masă pentru Camelia Ciripan.  

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 09:26

Stade de France s-a transformat într-un adevărat ring de dans. 24 de DJ francezi au întreţinut atmosfera timp de patru ore. Şaizeci de mii de spectatori au dansat până la epuizare.

Jocurile Paralimpice s-au încheiat

Nu au lipsit nici momentele controversate. Președintele Emmanuel Macron a fost întâmpinat cu huiduieli cand a fost prezentat mulţimii. S-a trecut însă repede peste momentul tensionat. Ceremonia a continuat cu alte momentele artistice desăvârşite. 

Vezi și

Apoi, s-a predat ştafeta în Los Angeles, viitorul oraș gazdă al evenimentului, din 2028. Thomas Jolly, directorul artistic al Jocurilor Olimpice și Paralimpice este cel care a gandit în cel mai mic detaliu întreg show-ul. Parada s-a încheiat cu un spectacol impresionant de foc de artificii. La ediţia de anul acesta, China a dominat clasamentul, urmată de Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, cu 105 medalii.

Pe acelaşi subiect

Două medalii pentru România

România și-a lăsat şi ea amprenta cu două medalii prețioase: aur la judo, categoria 73 de kilograme pentru Alexandru Bologa și bronz la tenis de masă pentru Camelia Ciripan. Tot Alexandru Bologa a fost cel care a avut aseară onoarea de a purta drapelul țării noastre.

Jocurile Paralimpice aduc laolaltă sportivi cu dizabilități din întreaga lume, care concurează în sporturi adaptate problemelor de care suferă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Jocurile Paralimpice 2024 au ajuns la final. Sportivii români aduc acasă două medalii de la Paris