Antena Meniu Search
x

Leo Messi, plătit cu criptomonede de PSG. Premieră în lumea fotbalului

Clubul Paris Saint-Germain a anunţat, joi, că o parte din bonusul pe care Lionel Messi l-a primit pentru transferul său a fost plătit în criptomonede $PSG Fan Token, fiind o premieră pentru gruparea franceză.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 12.08.2021, 17:00

Messi a semnat un contract cu PSG
Messi a semnat un contract cu PSG - Profimedia

Argentinianul Lionel Messi a efectuat, joi, la Camp des Loges, primul antrenament cu noua sa echipă, Paris Saint-Germain. Messi a semnat săptămâna aceasta un contract pe doi ani cu PSG, cu o opțiune pentru un al treilea şi care îi va aduce un salariu anual de 41 de milioane de dolari plus bonusuri. PSG a declarat joi că pachetul salarial al lui Lionel Messi include criptomonede $PSG Fan TokensEste o premieră în lumea fotbalului pentru un jucător de talia argentinianului.

“Includerea criptomonedelor $PSG Fan Tokens în pachetul jucătorului creează o legătură imediată cu comunitatea de milioane de suporteri din întreaga lume. Această iniţiativă poziţionează un pic mai mult PSG ca una dintre mărcile din sport cele mai inovatoare şi avangardiste ale lumii”, au transmis reprezentanţii PSG într-un comunicat, potrivit News.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

 În ianuarie 2020, PSG și-a lansat simbolul digital destinat susținătorilor săi, jetoanele PSG. Deținătorii pot participa în special la sondaje lansate de club pe subiecte conexe, cum ar fi „alege mesajul afișat pe peretele vestiarului”  sau „votează obiectivul sezonului”, potrivit 20 minutes.

Pe acelaşi subiect

"Pentru club, obiectivul acestor jetoane este dublu: să dezvoltăm o relație cu noi fani din lume și să generăm venituri”, a mărturisit Marc Armstrong, director de sponsorizări al PSG. Oferit inițial la un preț de doi euro, prețul acestor jetoane variază acum în funcție de cerere și ofertă.

Transferul lui Leo Messi, plătit cu monede virtuale

PSG a devenit în 2018 primul club sportiv care s-a asocial Socios.com. De atunci, PSG şi Socios.com colaborează pentru dezvoltarea unor metode inovatoare pentru a conecta clubul şi suporterii, menţionează PSG. Fan Tokens le oferă suporterilor posibilitatea de a se implica în decizii minore din viaţa clubului. Datorită criptomonedelor, fanii pot alege mesajul afişat pe perete în vestiar pentru a-i motiva pe jucători sau să voteze pentru golul sezonului sau pentru câştigătorii premiilor de la finalul sezonului. De asemenea, pe platforma Socios.com suporterii primesc mesaje video personalizate de la jucători şi numeroase alte surprize. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Leo Messi, plătit cu criptomonede de PSG. Premieră în lumea fotbalului