Antena Meniu Search
x

Loredana Toma a câştigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Moscova

Loredana Toma a devenit triplă campioană europeană la haltere, în competiţia desfăşurată la Moscova. Sportiva din România a obţinut aurul la smuls, aruncat şi total, la categoria 64 de kilograme.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.04.2021, 13:34

Loredana Toma a cucerit aurul la smuls cu 114 kg, stabilind astfel un nou record european. Tot ea a stabilit și vechea performanţă, de 113 kg, pe 29 ianuarie 2020, la Roma. Podiumul a fost completat de britanica Sarah Davies, care a cucerit argintul, cu 101 kg, şi rusoaica Anastasia Anzorova, medaliată cu bronz, cu 100 kg.

Sportiva din România a cucerit aurul şi la aruncat cu 130 kg, ratând ultima încercare, la 137 kg. Davies a ocupat locul secund, cu 129 kg, iar a treia a fost Anzorova, cu 122 kg.

Loredana Toma s-a impus astfel şi la total cu 244 kg. Argintul a revenit britanicei Davies, cu 230 kg, iar bronzul a fost câştigat de Anzorova, cu 222 kg.

România, şase medalii de aur la europenele de haltere

Loredana Toma deține 12 medalii de aur la Europene şi este pentru a patra oară campionă europeană la total. 

Bilanţul României la Moscova a ajuns la şase medalii de aur - Monica Suneta Csengeri - trei la categoria 49 kg, Loredana Toma - trei la categoria 64 kg, patru de argint - Cosmina Pană - categoria 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei - categoria 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi - categoria 55 kg la aruncat şi total şi una de bronz - Mihaela Valentina Cambei - categoria 49 kg la total.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Loredana Toma a câştigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Moscova