Antena Meniu Search
x

Lumea tenisului în spasme – anchetă, meciuri trucate pentru pariuri

ȘOC ÎN LUMEA TENISULUI: înainte de începerea Openului Australiei a fost arestat campionul care câștigase compețitia de juniori în 2016 a turneului de la Melbourne.

ȘOC ÎN LUMEA TENISULUI: înainte de începerea Openului Australiei a fost arestat campionul care câștigase compețitia de juniori în 2016 a turneului de la Melbourne.

Oliver Anderson, 18 ani, a fost arestat pentru implicare într-o rețea de pariuri tracate. El a pierdut un prim set într-un turneu Challenger, întorcând apoi meciul. Procurorii susțin că tânărul campion face parte dintr-o rețea de pariuri cu meciuri ,,murdare”. Anderson colaborează cu anchetatorii, relevă publicația The Age din Melbourne.

Suspiciuni asupra trucării unor meciuri în circuitele ATP și WTA ,,bîntuie” de mai mult timp lumea sportului alb. In ianuarie 2016, un site american și publicația britanică Times  anunțau că o rețea care cuprinde jucători din circuitul mondial fraudează meciuri și pariuri. Nu erau date nume, dar a fost indicat că 16 jucători din top 50 se află pe listă, între ei chiar câștigători de Grand Slem și 8 participanți la turneul din 2016.

Publicația elvețiană Le Temp informează că un grup independent de lumea tenisului va prezenta un raport  intermediar de ancheta pe acest subiect. Acest raport va fi difuzat în următoerele zile,înainte de începerea turneului de Grand Slam de la Melbourne. Publicația apreciază  că asupra jucătorilor plutește o presiune imensă.

 DAN CONSTANTIN

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Lumea tenisului în spasme – anchetă, meciuri trucate pentru pariuri