Antena Meniu Search
x

Maratonul și semimaratonul București au fost reprogramate. Doar persoanele vaccinate pot participa

Veşti bune pentru alergătorii din România. După un an de pauză, din cauza pandemiei, competiţiile Maratonul Bucureşti şi Semimaratonul Bucureşti, organizate de Bucharest Running Club, revin în calendarul sportiv.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.05.2021, 16:05

Alergător cu steagul României în timpul Maratonului Bucureşti din 2017
Maratonul Bucureşti nu s-a desfăşurat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus - Hepta / Mediafax Foto / Alexandra Pandrea

Bucharest Running Club a anunţat că, după analizarea situaţiei actuale şi evaluarea tuturor scenariilor, este în măsură să facă publice datele competiţiilor pe care le va organiza în acest an.

Aşadar, Bucureştiul va putea găzdui în condiţii de siguranţă OMV Petrom Bucharest Half Marathon, în perioada 4-5 septembrie şi Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, în perioada 30-31 octombrie.

"Întrucât siguranţa şi sănătatea alergătorilor participanţi sunt o prioritate pentru evenimentele pe care le organizăm, accesul alergătorilor se va face doar în baza certificatului de vaccinare (rapelul, după caz, trebuie să fi fost administrat cu minimum 10 zile înainte de data cursei), cu o limită de 10.000 de participanţi", au anunţat organizatorii.

Înscrieri la Maratonul şi Semimaratonul Bucureşti

Înscrierile pentru evenimentele Bucharest Running Club 2021 s-az deschis în 21 mai.

"Suntem în permanentă comunicare cu factorii de decizie şi cu autorităţile naţionale din domeniul sănătăţii publice şi pe măsură ce la nivel naţional se atinge ţinta de vaccinare pentru luna în curs, se va reanaliza numărul optim de alergători ce ar putea participa, respectând toate normele de siguranţă sanitară", a declarat Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Bucharest Runnning Club.

Toate înscrierile efectuate până în acest moment rămân în continuare valabile, alergătorii care au ales acest lucru fiind automat transferaţi pentru ediţiile din acest an. 

"Susţinem stilul de viaţă sănătos şi activităţile sportive în aer liber, indiferent de vârstă. Un pas important pentru revenirea la viaţa pe care ne-o dorim cu toţii în această direcţie îl constituie pregătirea şi organizarea acestui tip de evenimente sportive, respectând cele mai înalte standarde de siguranţă sanitară. Ne exprimăm totodată speranţa că, în următoarea perioadă, situaţia epidemiologică se va îmbunătăţi considerabil, astfel încât evenimentele de acest gen să îşi reia cursul firesc", a afirmat Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Anul trecut, Raiffeisen Bank Bucharest Marathon şi semimamratonul de la Bucureşti nu s-au desfăşurat din cauza pandemiei de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Maratonul și semimaratonul București au fost reprogramate. Doar persoanele vaccinate pot participa