Antena Meniu Search
x

Marcel Toader, cunoscut pentru aparițiile TV, a fost și unul dintre cei mai buni rugbiști români din istorie

Sâmbătă seara a fost anunțat decesul celui care a fost Marcel Toader, personaj cunoscut în ultima perioadă în special grație aparițiilor de la emisiunile mondene și despre care puțină lume mai știe că a fost unul dintre cei mai buni rugbiști români.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.08.2019, 19:17

Sâmbătă seara a fost anunțat decesul celui care a fost Marcel Toader, personaj cunoscut în ultima perioadă în special grație aparițiilor de la emisiunile mondene și despre care puțină lume mai știe că a fost unul dintre cei mai buni rugbiști români.

Marcel Toader a încetat din viață la 56 de ani, după ce se afla într-o vizită privată și a acuzat o stare de rău.

Marcel Toader a jucat 30 de meciuri pentru naționala de rugby și a marcat trei eseuri

Martorii au sunat de urgență la numărul unic 112, însă medicii chemați la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul.

Marcel Toader a scris istorie în rugbiul românesc, respectiv în tricoul formației Steaua București și în cel al naționalei României.

A adunat 30 de selecții pentru naționala Stejarilor, în perioada 1982-1990, reușind să înscrie trei eseuri, câte unul împotriva Italiei, la Brașov, în 1985, naționalei statului Zimbabwe, la prima ediție a Cupei Mondiale, în 1987, și împotriva Scoției, tot la Cupa Mondială din 1987.

A debutat în aprilie 1982, împotriva Germaniei de Vest, la București, fiind unul dintre cei mai tineri debutanți în naționala de seniori a României. Ultimul meci în națională l-a jucat împotriva Italiei, în 1990, la Padova, într-o perioadă în care avea doar aproximativ 27 de ani și jumătate.

A prins partide de foc, împotriva unor echipe de renume mondial, bifând dispute contra Angliei, pe legendarul Twickenham, Italia, Franței, Scoției, Irlandei și Țării Galilor.

A făcut parte din echipa care a bătut Țara Galilor, la Cardiff, în 1988, 15-9, și Franța, la Auch, în 1990, 12-6.

Deși a evoluat și pe postul de fundaș, Marcel Toader s-a remarcat pe postul de aripă. De altfel, în cadrul unei gale organizate de Federația Română de Rugby, în 2013, Marcel Toader a fost desemnat una dintre cele mai bune aripi din istoria rugbiului românesc.

După retragerea din activitatea profesionistă, Marcel Toader a evoluat pentru o perioadă de timp alături de ceilalți componenți ai echipei de veterani Rugby Dracula OldBoys.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Marcel Toader, cunoscut pentru aparițiile TV, a fost și unul dintre cei mai buni rugbiști români din istorie